A mangó jégkrém az első vegán recept, ráadásul még desszert is. Egyszerű és gyors vegán fagyi recept a nyári hőség ellen. A mangófagyi készítése házilag nem csak könnyű, de olcsó is.
Fagyigéppel vagy nélküle?
Ugyanezeket az alapanyagokat természetesen ki lehet kevertetni akár egy kis méretű fagyigéppel is, de én szeretem ebben az elkülönülő rétegeket és így is krémes és finom lesz. Ráadásul kevesebb helyet foglal a fagyasztóban is.
Fagyikészítéshez faspatula
Többen kérdeztétek, hogy hol vegyetek fasaptulát. Én patikában szoktam, ahol nagyon vicces neve van: nyelvlapoc. 100 db-os csomagok vannak és 5-600 ft szokott lenni.
Mennyi fér a fagyiformába?
Fagyi készítésnél a legfontosabb, hogy tudd, mennyi fér a formáidba. Ennek a lemérését megmutattam a Kókuszos málnafagyi videóban is. Ha most készítesz először fagyit, ajánlom, hogy nézd meg az ott mutatott trükköket is.
📖 Recept
Vegán mangó jégkrém
Hozzávalók
A mangós réteghez:
- 3 db mangó (30 dkg hámozva)
- 1-2 db zöldcitrom (kezeletlen vagy bio)
- 3 dkg 1:4 édesítő (vagy 5-8 dkg cukor)
A kókuszos réteghez:
- 30 dkg kókusztej konzerv
- 2 evőkanál 1:4 édesítő (vagy 5-8 dkg cukor)
- 1 evőkanál vaníliakivonat
Elkészítés
- A mangót meghámozzuk, levágjuk a húsát a magról és a húsát felkockázzuk. Egy késes robotgépbe szórjuk a gyümölcsöt, ráreszeljük a zöldcitrom héját és belefacsarjuk a levét is. Megszórjuk az édesítővel és pürésítjük. Kóstoljuk meg, hogy elég intenzíven édes és savanykás lett, hogy a fagyasztás után ne legyen unalmas íze. Ha kell adjunk még hozzá citromlevet vagy édesítőt.
- A kókuszos réteghez leszedjük a konzerv tetejéről a zsíros, fehér részt és kiegészítjük 30 dkg-ra a hígabb levével. Ízesítjük az édesítővel és a vaníliával. Keverjük simára és jöhet a töltés.
- A fagyiformákat a mangós és a kókuszos fagyialappal váltakozva megtöltjük, hogy az eredmény márványos legyen. Tegyünk mindegyikbe egy faspatulát és tegyük a fagyasztóba 6 órára dermedni.
További fagyi receptek:
Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!
Vélemény, hozzászólás?