A McFreeze fagyi házi változtatához nem kell fagyigép sem. Az íze és az állaga is nagyon hasonlít a jól ismert mekis fagyira. Ezzel a gyorsan elkészíthető házi fagyival biztosan népszerű leszel otthon. Ráadásul a módszeremmel, egy hatalmas adagot is be tudsz tárazni, még akkor is, ha neked is olyan kicsi a fagyasztód, mint nekem.
Mc Freeze fagyi öntetek
A házi McFreeze recept mellé is jár az epres, a karamellás és a csokis öntet is. A friss eper szezonban könnyű dolgunk van, de szezonon kívül mirelit eperből is elkészíthetjük. Én szeretem a gyümölcsdarabokat benne, de a főzés után botmixerrel simára dolgozhatjuk.
Sűrített tej
Az Auchanban mindig találni szoktam a Nestlé által gyártott sűrített tej konzervet, amiből a legegyszerűbb elkészíteni a marlenka krémet. A krémhez az üvegben kapható sűrített tej változat nem jó sajnos, de a tubusos vagy a házi igen. Lehet vásárolni tubusban a Sparban, Tescoban, Coop üzletláncokban is. Az a lényeg, hogy adott mennyiségnél kicsit többet vegyél, hogy pontosan ki tud mérni a tubusból kinyomkodva is.
Sűrített tej készítés házilag
A házi McFreeze lefagyasztása
Szükségünk van két zárható tasakra, amiket megtöltünk a fagyialappal. Érdemes jó minőségűt, tartósat venni, mert sokszor tudjuk ezeket újra használni, nem kell rögtön eldobni és terhelni a környezetünket. Ezekből a tasakokból, szép laposra igazítva befér akár 10 adag is egy kis mélyhűtő rekeszbe
A házi McFreeze recept formázása
Természetesen lehetne gombócozni is, ahogy a 3 gyors fagyis videóban is mutattam nektek, de hogy teljes legyen a McFreeze élmény egy csillagvégű habzsák fejjel hasonlóra tudjuk formázni, mint amilyen az eredeti tálalása.
Gyakori kérdés a házi McFreeze recepttel kapcsolatban
Miért nem sikerült a habzsákból kinyomni?
Ha túl meleg a konyhában a hőmérséklet vagy a géppel túl sokáig tartott krémesíteni a fagyit, akkor a kelleténél folyósabbra olvadt és így nem formázható. Ebben az esetben tedd vissza egy kis időre a krémes fagyit a fagyasztóba. Ha már elég keményre dermedt, keverd át egy spatulával és töltsd a habzsákba a kinyomásra.
📖 Recept
McFreeze fagyi recept házilag
Hozzávalók
A fagyihoz:
- 5 dl habtejszín
- 30 dkg sűrített tej (cukrozott)
- 2 evőkanál vaníliás cukor
Az epres fagyiöntethez:
- 25 dkg eper
- 8 dkg cukor
A karamellás öntethez:
- 2 evőkanál víz
- 10 dkg cukor
- 1,5 dl habtejszín
- 2 dkg teavaj
- 1 csipet só
A csokoládé öntethez:
- 7 dkg étcsokoládé
- 1,5 dl habtejszín
Elkészítés
A McFreeze elkészítése:
- Egy kancsóba mérjük a tejszínt, a vaníliás cukrot és a sűrített tejet. Ki lehet keverni kézzel is, de egy botmixerrel gyorsabban simára lehet dolgozni. Két darab 1,2 literes zacskóba öntjük szét, szorosan lezárjuk és szép laposra igazítva minimum 6 órára a fagyasztóba tesszük. Lehetne jégkocka formába is önteni, de nekem csak 3 kis fagyasztó fiókom van, és nincs annyi jégkockaforma, amennyi a család igénye.
- A keményre dermedt fagyialapot eltördeljük és kisebb darabokat teszünk belőle egy késes aprító kelyhébe. Ne zsúfoljuk tele és vigyázzunk késre. Adjunk neki 5 percet, mielőtt aprítani kezdenénk. Először kicsi pulzáló aprításokkal szabdaljuk a fagyit, majd fokozatosan egyre hosszabban aprítsuk, amíg az egészből nem lesz egy krémes, habos fagyi massza. A géppel olyan sok levegőt tudunk beledolgozni, hogy krémes, selymes állaga lesz. Tálalhatjuk közvetlenül pohárba, vagy a McFreeze élményhez habzsákból is kinyomhatjuk poharakba. Az öntetet csak teljesen kihűlve kínáljuk hozzá. A fagyasztóban 6 hónapig tartható el a fagyi.
Az eper öntet elkészítése:
- A megmosott epreket kicsumázzuk és szeletelve egy lábosba szórjuk. Hintsük meg a cukorral és alacsony erősségen kezdjük el főzni. Időnként keverjük át, hogy amíg nincs elég leve, ne kapjon le a gyümölcs. Amint felforr, készen is van, tegyük félre hűlni.
A karamella öntet elkészítése:
- Egy nagyobb méretű lábosba kevés vizet öntünk a cukor alá, így nem kell aggódni, hogy nem egyenletesen karamellizálódik. Időnként mozgassuk át óvatosan és főzzük szép karamell barnára. Közben melegítsük fel a tejszínt és ha már szép barna a karammel óvatosan öntsük bele. Ettől nagyon felhabzik, ezért kellett a nagyobb lábos. Ha már csitul a hab keverjük bele a vajat és sót is. Ez egy tökéletes karamellaöntet, amivel nagyon finom lesz a fagyi. Már csak hagyni kell kihűlni.
A csokoládé öntet elkészítése:
- Az étcsokoládét feldaraboljuk és egy kisebb lábosba szórjuk. Öntsük fel a tejszínnel és közepes lángon, időnként megkeverve, főzzük egybe. Amikor elolvadt a csoki, készen is van. Kihűtve tálaljuk a fagyival.
A recept ötlet Joshua Weissmantól származik.
További fagyi receptek:
- Krémes citromfagyi recept, fagyigép nélkül
- Vienetta jégkrém recept házilag, fagyigép nélkül
- Puncsfagyi recept, fagyigép nélkül
- 3 gyors házi fagyi
- Nutellás fagyi házilag
- Oreo fagyi recept, fagyigép nélkül
- Csokis-mogyorós parfétorta recept
- Epres parfétorta recept
- Joghurtos meggyfagylalt házilag
- Boros szilvafagyi házilag
Még több süti recept videók, ide kattintva.
Csirkemell videós receptek, ide kattintva.
Egyszerű receptek videóval, ide kattintva.
Gyors receptek videóval, ide kattintva.
Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!
Wágner Gyuláné
Nagyon finomak a receptek és könnyen elkészíthetők!!A bemutatása is nagyon frappáns, érthető!!
Annus
Köszönöm szépen a kedves visszajelzést! 😊🤗🥰 Örülök neki! Nagyon köszönöm, hogy 5 csillagot adtál a receptre, ezzel nagyban segíted a munkámat és további receptek születését!❤️
Petra
Szuper recept , mindenképpen ki szeretném próbálni! Már meg is vettem a hozzávalókat , ebben a nagy melegben igazán jól fog esni ez a hűsítő finomság! 😊 Egy olyan kérdésem lenne , hogy cukormentes sűrített tejjel és eritrittel is elkészíthető, fog működni úgy is a recept?
Annus
Szia Petra! Köszönöm szépen a visszajelzést. 😊🤗🥰 Örülök, hogy tetszett!
Szerintem cukormentesen ez nem működik. A cukor nagyban hozzájárul a fagyi állagához és anélkül sokkal szilárdabb, vizesebb lesz az eredmény. Szerintem a géppel nem is lehet könnyen aprítani majd, de nem próbáltam. Csak az alapanyagismeret alapján gondolom így, de attól még lehet, hogy élvezhető lesz.
Szentgyörgyhegyi-Varga Árpád
Szuperek a receptek!!! Nagyon szeretek sütni és keresem a jó egészséges és könnyű recepteket. Most rá találtam!
Annus
Kedves Árpád! Köszönöm szépen a visszajelzést. 😊🤗🥰 Örülök, hogy hasznos lett!
Viki
Szia, én is megcsináltam, csak nekem meg se mozdította az aprító, ami diót, sajtot aprít könnyedén, gondolom emiatt lett szemcsés, mint a homok. Van valami ötleted mivel lehetne krémesre keverni, ha nincs botmixerem. A turmixgép szintén nem bírt vele. Az édességét nem lehetne úgy megoldani, hogy cukrozatlan sűrített tej plusz kevés cukor? Vagy a sűrített tej helyett más? Mert tényleg brutál édes volt.
Nagyon jók a receptjeid! 🙂 Köszi! 🙂
Annus
Szia Viki, kifejezetten gyenge gépekkel is kipróbáltam a receptet és azokkal sem volt gond. A hibát így látatlanban abban feltételezem, hogy a fagyasztásnál vastagra hagytad, nem olyan vékony lapok lettek, ahogy a videón mutatom. Ez fontos, hogy kézzel bele tud tördelni a gépbe és utána kezd aprítani.
Ez kevésbé édes mint az eredeti, de ha még ez is sok akkor inkább plusz mascarponéval hígítsd fel. A cukrozatlan sűrített tejjel nem lesz krémes állaga, illetve szemcsés lesz tőle mint a homok. 😊
Viki
Jégkockatartóban fagyasztottam, mert a zárható zacskó engedte a vizet.
Köszönöm a tippet, mascarponéval is kipróbálom majd. 🙂