Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kakukkfüves grépfrút fagyi ◾ KÜLÖNLEGES, KRÉMES, GYORS

Írta Posted on 0 Nincs címke 0

Amikor a nyár közepén megláttam a kakukkfű és a grépfrút ízpárost, azonnal meg akartam kóstolni. Fagyiban ez viszonylag gyorsan összehozható és éppen vacsoravendégeket vártunk, így hamar sutba dobtam a galette sütést a 40 fokos kánikulában.
Nem kell borzasztó, extrém ízekre vagy  köhögtetős cukorkára gondolni a kakukkfüvet olvasva. Egy nagyon kellemes fűszeres ízt ad csak neki, amit az őszibarack szépen kiegészít. Pont olyan kellemes, mint a bazsalikom és a citrom együtt. Én csak azt sajnálom, hogy nem előbb bukkantam rá erre.
A videóban én 12 fagyit készítek, a mennyiség is ennyire szól. Ha csak egy tálcányit szeretnél, akkor felezd meg a hozzávalókat.

Hozzávalók 12 db-hoz:

3 dl rózsaszín grépfrútlé (2 db-ból lett ennyi)
3 db őszibarack
2 ág kakukkfű
10 dkg cukor
4 evőkanál görög joghurt
2 teáskanál porcukor

1. A grépfrútokat félbevágjuk kifacsarjuk és egy lábos öntjük. Az őszibarackokat meghámozzuk, gerezdekre vágva a gyümölcslébe szórjuk. Hozzáadunk 2 ág kakukkfüvet, a cukrot és puhára főzzük kb. 20 perc alatt. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd emeljük ki a két kakukkfű ágat.

2. Átszedjük egy kancsóba és botmixerrel simára pürésítjük. A joghurtot simára keverjük a porcukorral. A fagyi formákat a gyümölcsös lével és a joghurttal váltogatva megtöltjük. Spatulát szúrunk a közepükbe és minimum 4 órára a fagyasztóba tesszük dermedni.

Még nincsenek hozzászólások.

Te mit gondolsz?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..