A mangó jégkrém az első vegán recept, ráadásul még desszert is. A videórecept alapján te is könnyen összeállíthatod ezt az egyszerű mentes fagyireceptet.
Hozzávalók
A mangós réteghez:
3dbmangó(30 dkg hámozva)
1-2dbzöldcitrom(kezeletlen vagy bio)
3dkg1:4 édesítő(vagy 5-8 dkg cukor)
A kókuszos réteghez:
30dkgkókusztej konzerv
2evőkanál1:4 édesítő(vagy 5-8 dkg cukor)
1evőkanálvaníliakivonat
Elkészítés
A mangót meghámozzuk, levágjuk a húsát a magról és a húsát felkockázzuk. Egy késes robotgépbe szórjuk a gyümölcsöt, ráreszeljük a zöldcitrom héját és belefacsarjuk a levét is. Megszórjuk az édesítővel és pürésítjük. Kóstoljuk meg, hogy elég intenzíven édes és savanykás lett, hogy a fagyasztás után ne legyen unalmas íze. Ha kell adjunk még hozzá citromlevet vagy édesítőt.
A kókuszos réteghez leszedjük a konzerv tetejéről a zsíros, fehér részt és kiegészítjük 30 dkg-ra a hígabb levével. Ízesítjük az édesítővel és a vaníliával. Keverjük simára és jöhet a töltés.
A fagyiformákat a mangós és a kókuszos fagyialappal váltakozva megtöltjük, hogy az eredmény márványos legyen. Tegyünk mindegyikbe egy faspatulát és tegyük a fagyasztóba 6 órára dermedni.