Szereted a nyarat? Szereted a frissítő fagylaltokat? Akkor itt az ideje, hogy felfedezd az egzotikus mangó és a hűsítő fagylalt találkozását. És ne aggódj, mert ez a mangófagyi varázslatosan egyszerű, de annál ínycsiklandóbb recept, amellyel garantáltan ámulatba ejted majd barátaidat és családodat!
Mangófagyi egyszerűen
Először is, készítsd elő a következő csodás hozzávalókat. Érett, lédús mangók - válassz olyan gyümölcsöket, amelyek puha tapintásúak és érett színűek. Így biztos lehetsz benne, hogy az ízük tökéletes lesz. Cukor - egy kevés kell hozzá, de nyugodtan lecserélheted eritrit és xilit keverékére is. Citromlé - egy kis savasság a fagylaltban mindig jó ötlet. Ezzel az egyszerű összetevővel mindennek élénkebb íze lesz.
Mangófagyi készítése
Először magozd ki és vágd ki a héjából a mangókat. Ha még sosem vágtál mangót, ne aggódj! Egyszerűen vágd le két oldalt a magról, a húsát rácsosan vágd be a késsel, majd fordítsd ki a belsejét. Így könnyen ki tudod kanalazni. Egy tálban keverd össze a citrommal, a cukorral és botmixerrel pürésítsed. Így mehetnek a jégkrémformába,majd a fagyasztóba 3-5 órára.
Mangófagyi készítéshez spatula
Többen kérdeztétek, hogy hol vegyetek fasaptulát. Én patikában szoktam, ahol nagyon vicces neve van: nyelvlapoc. 100 db-os csomagok vannak és 5-600 ft szokott lenni. De, ahol a jégkrémformát vettem az Ázsia centerben, szokott lenni kisméretű falapoc is.
Mennyit kell készíteni a fagyiformákhoz?
Fagyi készítésnél a legfontosabb, hogy tudd, mennyi fér a formáidba. Ennek a lemérését megmutattam a Kókuszos málnafagyi videóban is. Ha most készítesz először fagyit, ajánlom, hogy nézd meg az ott mutatott trükköket is.
ASIA CENTER
Hirdetés︱A videó és a recept elkészítését az AsiaCenter család- és állatbarát bevásárlóközpont támogatta, ahol a videóhoz szükséges delikát alapanyagokat és eszközöket be tudtam szerezni.
📖 Recept
Szenzációs mangófagyi recept
Hozzávalók
- 2 db mangó (40 dkg hámozva)
- 1 evőkanál citrom
- 3 dkg cukor (vagy édesítőszer)
Elkészítés
- A mangókat meghámozzuk, levágjuk a húsát a magról és felkockázzuk. Egy kancsóba szórjuk, rácsorgatjuk a citromlevet, meghintjük a cukorral vagy édesítővel és egy botmixerrel simára pürésítjük. Kóstoljuk meg, hogy elég intenzíven édes és savanykás lett, hogy a fagyasztás után ne legyen unalmas íze. Ha kell adjunk még hozzá citromlevet vagy édesítőt.
- A fagyiformákat a fagyialappal megtöltjük. Mindegyikbe teszünk egy faspatulát és a fagyasztóba tesszük 3-5 órára dermedni.
Vélemény, hozzászólás?