A vega, tojásos ramen egy ízletes és tápláló tészta ételek melyet otthon is egyszerűen elkészíthetünk az ízlésünk szerint.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A legfontosabb ramen összetevők:
- A tojás legyen friss és csak 6,5 percig főzd a forrástól, így lágy és ellenállhatatlan marad a belseje.
- Alaplének én házi zöldségleves alapot használok, de nyugodtan egyszerűsíts bolti leves kockára, csak akkor pluszban fűszerezd ízlésed szerint szójaszósszal, szezámolajjal, reszelt gyömbérrel és fokhagymával. Ezen ne görcsölj, a legtöbb ramen leveskockából van.
- Zöldségből nekem a szárított siitake gomba és Pak Choi a bevált kedvenc, de nyugodtan készítheted répával, hagymával, amivel csak jól esik. A lényeg, hogy elég roppanósra főzni.
- Tésztából érdemes megvenni a ramen megnevezésűt, amit ázsia boltokban találunk és nagyon - nagyon finom, de akkor sincs semmi, ha tojásos tésztát használsz hozzá.
📖 Recept
Vega ramen egyszerűen
A vega, tojásos ramen egy ízletes és tápláló tészta ételek melyet otthon is egyszerűen elkészíthetünk az ízlésünk szerint.
Hozzávalók
- 5 dkg szárított shiitake gomba
- 1-2 db tojás (fejenként)
- 2 db pak choi
- 1,5 l züldségalaplé
- 40 dk ramen tészta
- chili és petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés
- A szárított siitake gombákat egy tálkába szórjuk és 4 dl forrásban lévő vízzel leforrázzuk és 1 órát ázni hagyjuk.
- Felforralunk 2 liter vizet és a tojásokat 6,5 perc alatt lágyra főzzük. Az idő leteltével, jeges vízbe szedjük, hogy a közepe lágy maradjon.
- Felforralunk 1 liter vizet, megsózzuk és a félbevágott, megtisztított Pak choikokat 3-5 perc alatt megpároljuk, majd félretesszük.
- A zöldség alaplét (vagy leveskockát és vizet) egy lábasban felforraljuk, beleszórjuk a gombát és 20-25 percig főzzük.
- Felforralunk 2 liter vizet, megsózzuk és a ramen tésztát a csomagolás szerint 5 perc alatt készre főzzük.
- A tálaláshoz a leszűrt tésztát egy tálba szedjük. Felöntjük a levesalappal, díszítjük a felszeletelt gombával, a meghámozott, félbevágott tojással, pak choi-al, chilivel és petrezselyemmel.
Tipp:
Ízlés szerint gazdagíthatjuk az alaplét szójaszósszal, szezámolajjal, reszelt gyömbérrel és fokhagymával.
Ízlés szerint gazdagíthatjuk az alaplét szójaszósszal, szezámolajjal, reszelt gyömbérrel és fokhagymával.
Vélemény, hozzászólás?