A kókuszos, citromos csirkemell recept a thai és az indiai konyha fúziójából született. A sok extra alapanyag miatt nem tűnik egy gyorsan elkészíthető ételnek, de higgyétek el nekem, ez egy gyors vacsora recept. Amíg megpárolódik a rizs, a ragut is bőven el tudod készíteni, ha minden alapanyagot szépen előkészítesz a főzéshez.
Hogyan készül a kókuszos csirkemell recept?
Sok recept csak hússal készíti ezt az ételt, de én azokkal vagyok, akik tesznek még mellé valamit, pl. édesburgonyát. Így az íze is teljesebb lesz és az étel is kiadósabb. Nem mellesleg így spórolhatunk a húson és ugyanolyan autentikus marad az ételünk.
Gyors vacsora ötlet: kókuszos csirkemell
A gyorsan elkészíthető vacsora, attól működik, hogy mindent falatnyi darabokra vágunk és így előbb elkészül az étel. Plusz a hagymából is fehéret vettem, ami édesebb, kevesebb főzés kell neki és jól passzol az ételhez is. Természetesen nyugodtan lehet újhagymát, pórét vagy sima vöröshagymát is használni.
Pirított szezámolaj
Ebben a receptben a sütéshez használjuk, sima olaj helyett. A pirított szezámolaj nagyon finom alapanyag, mindenkinek meg kellene kóstolnia. Komolyan mondom egy sima hajába sült krumplit is lakomává változtat pár csepp finom, pörkölt szezámolaj. Egy karéj friss puha kenyérrel és jégcsap retekkel tálalva kész a tökéletes reggeli. Ne féljetek ezektől az alapanyagoktól. Nagyon finomak.
Asia Center
Hirdetés︱Az Asia Centerben mindent be lehet szerezni egy gyors, könnyű fogáshoz! Legyen szó egzotikus vagy általános alapanyagokról, a választék nagyon széles. Bulgogi szószból kapható adalékanyagoktól és tartósítószerektől mentes, pirított szezámolajból az egyik legkiválóbb minőségű és rizsekből is jobbnál jobbat lehet találni.
Párolt rizs elkészítése
A párolt rizs elkészítését már korábban megosztottam veletek. A párolt rizs főzésre is igaz, hogy ahány ház, annyi szokás. Nekem mindig is az vált be, ha átmosom, lepirítom és csak utána párolom meg. Így sokkal ízesebb, finomabb lesz a párolt rizs.
📖 Recept
Gyors vacsora: Kókuszos citromos csirkemell recept
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemellfilé
- 4 evőkanál pirított szezámolaj
- 1 evőkanál kurkuma
- 3-5 cm gyömbér
- 1 db édesburgonya
- 2-4 db fokhagymagerezd
- 1 db hagyma (főző, vörös vagy póré)
- ½ teáskanál só
- ¼ teáskanál Cayenne bors
- 1 csipet frissen őrölt bors
- 2 dl alaplé (vagy fél leveskocka forró vízben feloldva)
- 1 db kókusztej konzerv (48 dkg)
- 1 db zöldcitrom
- 1 csokor koriander zöld vagy petrezselyemzöld
- 8 dkg spenót
- 50 dkg párolt rizs
Elkészítés
- A csirkemellfilét megtisztítjuk, három nagyobb részre vágjuk és falatnyi csíkokra darabolva egy tálba tesszük. Ízesítjük 2 evőkanál pirított szezámolajjal és őrölt kurkumával. A gyömbérről egy kiskanállal lekapargatjuk a héjat és így reszelünk 1 teáskanálnyit a húsra. Alaposan összekeverjük, hogy a fűszerek bevonják a húst.
- Az édesburgonyát meghámozzuk és a hússal azonos méretű hasábokra daraboljuk. A fokhagymát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A hagymát is meghámozzuk, félbevágjuk és vékony szeletekre aprítjuk.
- A serpenyőt közepes erősségen felhevítjük és belecsorgatunk 2 evőkanál szezámolajat. Rászedjük a csirkemellet és kevergetve hirtelen átpirítjuk, amíg minden oldala kifehéredik. Ráseperjük a hagymát, és összeforgatjuk. Rászedjük az édeskrumplit, a fokhagymát és elkeverjük.
- A gyömbérből még reszelünk rá egy keveset, hogy ne csak a húst fűszerezzük vele, hanem a mártást is. Tovább fűszerezzük sóval, cayenne és sima borssal, alaposan összerázzuk, felöntjük alaplével és a krémes kókusztejtejjel. A zöld citrom héjat is belereszeljük hogy aromásabb, citrusosabb legyen. A koriander vagy petrezselyemzöldet, nem túl finomra aprítjuk, beleszórjuk és lefedve 15 perc alatt puhára főzzük.
- Végül belefacsarjuk a citromlevet és elkeverjük. A spenót leveleket rászórjuk és levesszük a tűzről. Kicsit elkeverjük, hogy összeessen és már tálalhatjuk is a párolt rizzsel.
Nemzetközi receptek ide kattintva
Gyors receptek ide kattintva
Sütemények ide kattintva
Túrós receptek ide kattintva
Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!
Vélemény, hozzászólás?