Ha kedveled az indiai ételeket, akkor a csirke Tikka Masala receptet ki kell próbálnod. Ugyanis a Tikka Masala otthon elkészítve hihetetlenül finom és csak pár extra fűszert kell beszereznünk hozzá.
Mi a garam masala?
A garam masala, az egyik legismertebb indiai fűszerkeverék. Sokféle változatban készül. A legáltalánosabb összetevői: fahéj, babérlevél, római kömény, koriander, kardamom, fekete bors, szegfűszeg, és szerecsendió.
Curry paszta házilag
A curry paszta az étel titka. Én mindig többet készítek belőle, mert hűtőben két hétig eltartható és szívesen használom pácként vagy tejszínes szószok ízesítőjeként.
Egyszerű gyors lepénykenyér, naan recept
Ezt a fajta lepényt nem tölteni kell, hanem falatokra tépkedve mártogatjuk a finom fűszeres indiai raguba. Én gyakran sütöm naan lepénynek is, amihez csak hosszúkásabbra nyújtom, minden más változatlan.
Asia Center
Hirdetés︱A videó elkészítését az AsiaCenter család- és állatbarát bevásárlóközpont támogatta, ahol a videóhoz szükséges összes alapanyagot és eszközöket egy helyen be is tudtam szerezni. Itt sokféle kókusz konzerv közül tudunk választani. Paradicsomkonzervből is van többféle És persze a fűszerekben is dúskálhatunk.
📖 Recept
Csirke tikka masala recept
Hozzávalók
A curry pasztához:
- 1 db vöröshagyma
- 3 db fokhagymagerezd
- 3 cm gyömbér
- 2 evőkanál garam masala
- 1 teáskanál kurkuma
- 1 teáskanál só
- ¼ teáskanál chilipehely
- 1 db citrom (bio vagy kezeletlen)
A Tikka Masalához:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 2 evőkanál görög joghurt
- 4 dl kókusztej konzerv
- 4 dl darabolt-paradicsomkonzerv
- 2 evőkanál étolaj
A tálaláshoz:
- 40 dkg párolt rizs
- 4 db Naan kenyér
- ½ csokor koriander zöld vagy petrezselyemzöld
Elkészítés
- A hagymát, a fokhagymákat és a gyömbért meghámozzuk, és darabolva egy késes aprítógépbe szórjuk. Fűszerezzük garam masalával, kurkumával, sóval és chili pehellyel. Belereszeljük a fél citrom héját és pulzáló aprítással, szép fokozatosan pasztává dolgozzuk a géppel. Közben párszor keverjük át, ha kitapad a falra.
- A megtisztított csirkemellett vágjuk falatnyi darabokra. Kanalazzunk hozzá görög joghurtot, 2 evőkanál fűszerpasztát és alaposan forgassuk össze. Hagyhatjuk pácolódni akár egy estét is de haladhatunk vele tovább azonnal. Egy serpenyőt felhevítünk, olajat csorgatunk bele és egy evőkanál fűszerpasztát kevergetve illatozásig sütünk. Rászedjük a húst és kevergetve körbe sütjük. Fűszerezzük sóval és öntsük rá a kókuszt és a paradicsomot is
- Keverjük el alaposan és mérsékelt erősségen főzzük puhára. Tálaljuk kenyérlepénnyel és rizzsel, amiknek a receptjét szintén megtaláljátok a leírásban. Végül friss korianderrel hintsük meg.
Még több süti recept videók, ide kattintva.
Csirkemell videós receptek, ide kattintva.
Egyszerű receptek videóval, ide kattintva.
Gyors receptek videóval, ide kattintva.
Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!
Vélemény, hozzászólás?