A kókuszos málnafagyi nem csak azért készül kókusszal, hogy laktózmentes legyen. A kókuszos málnafagyi jó bizonyíték arra, hogy a kókusz és a málna nagyon jó párost alkotnak. A málna nagyon hálás gyümölcs, alig 1-2 alapanyag hozzáadásával is csodálatos desszertet lehet vele készíteni. Bárcsak annyit tudnék készíteni belőle, hogy jusson belőle télre is. Ebben ugyanis tökéletesen konzerválódik a virágos, parfümös, bódító íze és illata is. Ráadásul teljesen vegán, így a bolygót is védjük vele.
📖 Recept
Kókuszos málnafagyi
Hozzávalók
A málnás réteghez:
- 20 dkg málna
- 2-4 dkg cukor (vagy édesítőszer ízlés szerint)
- ½ db citrom reszelt héja
A kókuszos réteghez:
- ½ db citrom reszelt héja
- 1 evőkanál kókuszreszelék
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 2 evőkanál cukor (vagy édesítőszer ízlés szerint)
- 16 dkg kókusztej
Elkészítés
- A málnát, a cukorral vagy édesítővel és a citromhéjjal pürésítjük egy tálban, majd a fagyiformába adagoljuk.
- A kókuszos réteghez összekeverjük a kókuszreszeléket, citromhéjat, vaníliát, cukrot vagy édesítőt és a kókusztejet egy kancsóban.
- Ráöntjük a málnás rétegre, majd egy spatulával kicsit összekeverjük, hogy márványos legyen a fagyi. Mindegyikbe dugunk egy spatulát és így tesszük a fagyasztóba 4 órára dermedni.
További fagyi receptek:
Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!
Vélemény, hozzászólás?