A joghurtos meggyfagylalt készítése egyáltalán nem bonyolult, kifejezetten egyszerű és gyerekekkel is készíthető. A joghurtos meggyfagylalt titka szerintem az, hogy fele-fele arányban legyen a gyümölcsös és joghurtos rész. Főleg azért készítek sok fagyit itthon, mert ebben tutira nincs rengeteg cukor. Telepakolhatom a kedvenc friss gyümölcseimmel és selymes joghurttal. Ráadásul gyorsan elkészül.
Gyors házi fagyikészítés
Nem csak nyáron jó hűsítő, egész évben egészséges desszert, ami kifejezetten jól esik egy csípősebb étel után is. A fagyi formával egyszerűen és gyorsan elkészíthetőek, csak kapd elő a botmixert vagy turmixgépet és pár óra múlva készen van a finom, egészséges fagyi.
Fagyigéppel vagy nélküle?
Ugyanezeket az alapanyagokat természetesen ki lehet kevertetni akár egy kis méretű fagyigéppel is, de én szeretem ebben az elkülönülő rétegeket és így is krémes és finom lesz. Ráadásul kevesebb helyet foglal a fagyasztóban is.
Fagyikészítéshez faspatula
Többen kérdeztétek, hogy hol vegyetek fasaptulát. Én patikában szoktam, ahol nagyon vicces neve van: nyelvlapoc. 100 db-os csomagok vannak és 5-600 ft szokott lenni.
Mennyi fér a fagyiformába?
Fagyi készítésnél a legfontosabb, hogy tudd, mennyi fér a formáidba. Ennek a lemérését megmutattam a Kókuszos málnafagyi videóban is. Ha most készítesz először fagyit, ajánlom, hogy nézd meg az ott mutatott trükköket is.
📖 Recept
Joghurtos meggyfagylalt recept
Hozzávalók
A meggyes réteghez:
- 30 dkg meggy
- 1 evőkanál 1:4 édesítő (vagy 4 evőkanál cukor)
- 1 evőkanál vaníliakivonat (elhagyható)
- 1 evőkanál vaníliás cukor
A joghurtos réteghez:
- 3 dl görög joghurt
- 1 evőkanál 1:4 édesítő (vagy 4 evőkanál cukor)
- 1 teáskanál citromlé
Elkészítés
- A meggyet kimagozzuk, amit tudom lehetne géppel is, de én úgy érzem az csak hátráltat. Jobban esik így. Megszórjuk az édesítővel vagy cukorral. Locsolunk hozzá vaníliakivonatot és vaníliáscukrot, majd botmixerrel simára pürésítjük. Pici héjdarabok mindig maradnak, ezért szűrjük át egy kisebb szitán.
- A joghurt önmagában is nagyon finom, ahogy egyébként a meggy is, de a fagyasztás miatt mindkettőnek halványodik az íze, ezért kell bele kevés édesítő és a joghurtba citrom is. A jorghurthoz édesítőt keverünk. A citromból levágunk egy vastagabb szeletet, nem kell több. Nyomjuk a levét a joghurtba és keverjük simára.
- Az előkészített formák aljába töltsük először a meggyet. Kanalazzuk rá a joghurtot. Osszuk szét a maradék meggyes részt. Én felülre, középre szeretek 1-1 kanálka joghurtot tenni. Így jobban megáll benne a faspatula, amiket belenyomkodunk. Persze használhatjuk a gyárilag hozzájárót is. Ha ez megvan, akkor mehet is a fagyasztóba. Kb. 3-4 óra kell neki, hogy teljesen kidermedjen és ehessük.
További fagyi receptek:
Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!
Vélemény, hozzászólás?