Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Epres kevert süti recept ◾ EGYSZERŰ GYÜMÖLCSÖS

Mindig jól jönnek az egyszerű epres kevert süti receptek, amiket gyorsan össze lehet állítani és nem jár különösebb pepecseléssel. Szerintem a sült eper illatát nem lehet megunni, annyira, annyira finom. A joghurtot nyugodtan lehet helyettesíteni tejföllel vagy kefirrel is, mi az összes változatát nagyon szeretjük. A kevert sütik jó tulajdonsága, hogy egyetlen tálban ki lehet keverni és nem kell aggódni azon sem, hogy össze fog esni vagy nem jön fel.

Hozzávalók 23 cm-es formához:

50 dkg eper
2 db tojás
15 dkg porcukor (lehet sima is) + a tálaláshoz
1 tasak vaníliás cukor
1 csipet só
1 dl olaj
20 dkg natúr joghurt vagy tejföl
25 dkg liszt + az eperhez
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna (helyettesítheted sütőporral)

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra* és egy 23-cm-es formát kibélelünk sütőpapírral. A megmosott epret kicsumázzuk és falatnyi darabokra vágjuk. Fontos, hogy ne legyenek nagyok, mert akkor nem sülnek krémesre. A tojásokat egyesével felütjük egy keverőtálba. Beleszórjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a sót és robotgéppel fehéredésig keverjük, amíg lágy és habos lesz.

2. Belecsorgatjuk az olajat és tovább mixeljük. Jöhet bele a joghurt is és ezzel is elvegyítjük. A lisztbe beleszórjuk a sütőport, szódabikarbónát, összeforgatjuk és beleszitáljuk a tálba. Alaposan dolgozzuk bele és a tészta felét terítsük el a sütőpapírral bélelt formában.

3. Az eper felét szórjuk meg egy kanál liszttel és óvatosan rázzuk össze. Így a tésztára pakolva, nem fog a sütés közben a forma aljára süllyedni még úgy sem, hogy mindjárt alaposan ráhalmozunk egy újabb réteget. A maradék tésztát elterítjük a gyümölcsökön és végül kirakjuk a maradék gyümölccsel úgy, hogy a vágott felük legyen lefelé és mehet is az előmelegített sütőbe 60 percre sülni. Miután kihűlt tálaljuk porcukorral meghintve.

*Alsó-felső mód, nem légkeverés.

Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.

Még nincsenek hozzászólások.

Te mit gondolsz?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .