Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Brownie recept ◾ BELÜL LÁGY, KÍVÜL ROPOG

Írta Posted on 0 Nincs címke 0

Igen, jól látjátok ez az fajta, aminek a teteje nagyon ropogósra sül, a belseje pedig lágy marad. A ropogós tető azzal jár, hogy ezt nem lehet szépen szeletelni, de egy csokis sütinél nem is az esztétika számít. Nincs nekem semmi bajom azzal sem, amit egy tálban simán spatulával, percek alatt ki lehet keverni és puhára sül kívül-belül, de ez a ropogós tetős higgyétek el, hogy megéri a plusz melót.
Nekem ez a tészta vastagság vált be a legjobban, amihez 23×23 cm-es formát kell venni. Több helyen is láttam, de a tuti beszerzőhelyem az Auchan sütis osztálya (nem reklám, tényleg jókat lehet venni, sok méretben).

Hozzávalók 6 személyre:
22 dkg vaj
22 dkg étcsokoládé
15 dkg cukor
10 dkg barnacukor
4 db tojás
1 evőkanál vaníliakivonat vagy vaníliás cukor
1 csipet só
6,5 dkg finomliszt
3 dkg kakaópor

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és egy 23×23 cm-es formát sütőpapírral kibélelünk. A vajat alacsony lángon melegíteni kezdjük és az étcsokoládét apróra vágjuk. Ha már elolvadt a vaj, beleszórjuk a csokit és addig kevergetjük a lassú tűz felett, amíg teljesen elolvad. Fontos, hogy nem szabad gyorsan és magas hőre melegíteni, mert a csoki könnyen megég. Csak annyi hőt adjunk neki, amennyi az olvadáshoz kell. Ha simára olvadt félretesszük hűlni.

2. A cukrokat egy tálba mérjük, hozzáütjük a 4 tojást egyesével, meglocsoljuk a vaníliával és beleszórjuk a sót is. Kézi robotgéppel erős fokozaton 5-8 percig verjük, amíg a tojás kifehéredik és a cukor elolvad benne.

3. Beleforgatjuk a csokis vajat, majd beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport és az egészet nagyon lazán belekeverjük, széles, nagy mozdulatokkal, mintha piskótát készítenénk. Ügyelve rá, hogy ne essen össze a tészta. Az előkészített tepsibe öntjük és 45 perc alatt készre sütjük. Ekkor még belül lágy és remegős, kívül viszont ropogósra sül a teteje.

Még nincsenek hozzászólások.

Te mit gondolsz?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..