Igen, jól látjátok ez az fajta brownie, aminek a teteje nagyon ropogósra sül, a belseje pedig lágy marad. A ropogós brownie tető azzal jár, hogy ezt nem lehet szépen szeletelni, de egy csokis sütinél nem is az esztétika számít. Nincs nekem semmi bajom azzal sem, amit egy tálban simán spatulával, percek alatt ki lehet keverni és puhára sül kívül-belül, de ez a ropogós tetős higgyétek el, hogy megéri a plusz melót.
Nekem ez a tészta vastagság vált be a legjobban, amihez 23×23 cm-es formát kell venni. Több helyen is láttam, de a tuti beszerzőhelyem az Auchan sütis osztálya (nem reklám, tényleg jókat lehet venni, sok méretben).

Hozzávalók 6 személyre:
22 dkg vaj
22 dkg étcsokoládé
15 dkg cukor
10 dkg barnacukor
4 db tojás
1 evőkanál vaníliakivonat vagy vaníliás cukor
1 csipet só
6,5 dkg finomliszt
3 dkg kakaópor

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és egy 23×23 cm-es formát sütőpapírral kibélelünk. A vajat alacsony lángon melegíteni kezdjük és az étcsokoládét apróra vágjuk. Ha már elolvadt a vaj, beleszórjuk a csokit és addig kevergetjük a lassú tűz felett, amíg teljesen elolvad. Fontos, hogy nem szabad gyorsan és magas hőre melegíteni, mert a csoki könnyen megég. Csak annyi hőt adjunk neki, amennyi az olvadáshoz kell. Ha simára olvadt félretesszük hűlni.

2. A cukrokat egy tálba mérjük, hozzáütjük a 4 tojást egyesével, meglocsoljuk a vaníliával és beleszórjuk a sót is. Kézi robotgéppel erős fokozaton 5-8 percig verjük, amíg a tojás kifehéredik és a cukor elolvad benne.

3. Beleforgatjuk a csokis vajat, majd beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport és az egészet nagyon lazán belekeverjük, széles, nagy mozdulatokkal, mintha piskótát készítenénk. Ügyelve rá, hogy ne essen össze a tészta. Az előkészített tepsibe öntjük és 45 perc alatt készre sütjük. Ekkor még belül lágy és remegős, kívül viszont ropogósra sül a teteje.

Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!

3 hozzászólás

  1. Kedves Anna! Szeretném megkérdezni, hogy ha erdei gyümölcs mixet szórunk a tetejére, az mennyire ront az állagán? Illetve, megy-e hozzá ízvilágban, vagy inkább hanyagoljam? Köszönöm!

    • Kedves Adri, nagyon sokan szeretik a csokoládét és az erdei gyümölcsöket együtt. Bevallom én nem, ezért nem tudom ezt javasolni. Viszont a családomban többen is szívesen fogyasztanák. Nagyon ember függő. Az állagán akkor nem ront, ha fagyosan van rászórva és nincs kiengedve sütés előtt.

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .