fbpx

Sokáig kerültem a citromos brownie recepteket, mert meggyőződésem volt, hogy attól brownie, hogy csokis. A citromos csoki gondolata meg egyáltalán nem tetszett. Aztán volt szerencsém megkóstolni a málnás citromos brownie sütit, és kiderült, hogy egyáltalán nem csokis. Sokkal inkább azért nevezik így, mert hasonlóan omlós. Annyira, de annyira finom volt, hogy haladéktalanul elkértem a málnás citromos brownie receptet és mutatom is nektek.

Kevert citromos süti
Citromos málnás brownie

Mirelit málnából

A málnát fagyosan, közvetlen a fagyasztóból adjuk a tésztához, hogy ne törjön össze a gyümölcs miközben ebbe a nehéz, tömör tésztába keverjük. Egyébként is sokkal jobb így, mert nem áztatja el a tésztát.

Gyümölcsös cukormáz készítés

Érdemes a gyümölcspürét a cukorral addig keverni, amíg teljesen felolvadnak a cukorszemcsék, hogy később majd ne kristályosodjon meg a süti tetején. Az a jó, ha szép szalagosan folyik le a kanálról és a szalagok visszasimulnak a masszába. Ha megtartja a szalagokat, akkor hígítsd még egy pár csepp citromlével vagy vízzel.
Soha, de soha ne tedd meleg vagy langyos sütire, mert nem lesz szép a végeredmény.

Málnás citromos brownie

5 tól 1 vote
Előkészítési idő 10 perc
Főzési idő 35 perc
Elkészítési idő 45 perc
Adag 12 szelet
A citromos brownie egy vibrálóan izgalmas süti, amit megkoronáz az élénk színű málnás cukormáz a tetején. Annyira finoman zamatos és szaftos a tészta, amiben intenzív ízű lekvárrá sül a málna, hogy kihagyhatatlan. Mindenképpen érdemes kipróbálni, mert igazi családi kedvenc lesz.

Hozzávalók

A tésztához:

  • 30 dkg finomliszt (BL55)
  • ½ teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 1 db tojás (L)
  • 2 evőkanál vaníliás cukor
  • 15 dkg cukor
  • 22 dkg vaj (puha)
  • 1 db citrom (kezeletlen vagy bio)
  • 12 dkg málna

A málnás cukormázhoz:

  • 6 dkg málna
  • 12 dkg porcukor

Elkészítés 

  • A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeverésen 160 fok) alsó-felső sütés és egy 23 x 23 cm-es formát sütőpapírral bélelünk. A mázhoz a málnát vegyük ki, hogy felengedjen.
  • Egy tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport, a sót és alaposan összekeverjük. Egy másik tálba felütjük a tojást. Hozzászórjuk a vaníliás és a sima cukrot és kézi robotgéppel habosítani kezdjük. Ha már kifehéredett és a cukor elolvadt benne, beleszedjük a puha vajat is és további 3 percig keverjük.
  • Reszeljünk bele citromhéjat (1 teáskanálnyi kell) és egy szűrőn át facsarjuk ki a levét, mérjünk ki belőle 0,5 dl-t és keverjük a tésztához. Szórjuk bele az átszitált száraz alapanyagokat és dolgozzuk simára a tésztát.
  • A málnát fagyosan, közvetlen a fagyasztóból mérjük bele és keverjük össze. Szedjük az előkészített formába és egyenletesen simiítsuk bele, majd az előmelegített sütőben 35 perc alatt süssük készre.
  • Emeljük egy rácsra hűlni és készítsük el a mázat. A kiolvadt málnát mikroban melegítsük forróra. Passzírozzuk át egy szűrőn és mérjünk ki 3,5-4 dkg-ot belőle, ezt keverjük az átszitált porcukorhoz, hogy szépen megfesse és megízesítse.
  • A kihűlt sütit fordítsuk át és vegyük le a sütőpapírt, így ez a szép, sima oldala lesz a teteje. A mázat szedjük a közepére és kenőkéssel szépen terítsük el és hagyjuk keményre dermedni 20-25 perc alatt. Ha teljesen megdermedt szeletelhetjük is. Jól zárodó dobozban 3 napig friss marad.
Alapanyag ár: 1200 Ft
Recept kategória: Desszert
Konyha: Amerikai
Kulcsszó: brownie, citromos süti, málnás brownie

Még több süti recept videók, ide kattintva.
Csirkemell videós receptek, ide kattintva.
Egyszerű receptek videóval, ide kattintva.
Gyors receptek videóval, ide kattintva.

Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!

4 hozzászólás

    • A blondieban lenne egy jó adag fehércsoki, ebben meg nincs. Mindenki citromos brownie-nak nevezi, ha rákeresel. 😊

  1. Csodás ez a citromos-málnás brownie! Most lett kész és megkóstoltam. Vigyáznom kell vele, mert a sok vajtól kalóriadús, de olyan “még kell” íze van 😆

    • Jaj, nagyon örülök neki! Köszönöm szépen ezt a csodálatos visszajelzést 😊🤗🥰

Hozzászólás írása

Recipe Rating




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .