Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Krémsajtos brownie recept ◾ EGYSZERŰ CSOKIS SÜTI

A brownie az egyik legegyszerűbb és egyben legfinomabb csokis süti recept. Ez a krémsajtos réteggel dúsított brownie, hihetetlenül puha és krémes. Biztos lehetsz benne, hogy nem csak egyszer fogod elkészíteni. Ha dupláznád az adagot érdemesebb két kisebb tepsiben sütni, hogy ne száradjon ki a széle, hanem szaftos és puha maradjon az is, mire átsül a közepe. MÉG TÖBB BROWNIE RECEPTEMET ITT TALÁLOD.

A browniehoz:

12 dkg liszt
5 dkg kakaópor
15 dkg porcukor (le lehet csökkenteni 10 dkg-ra is)
1 csipet só
2 tojás
10 dkg olvasztott vaj
10 dkg tejföl (lehet helyette joghurt vagy mascarpone is)
10 dkg étcsoki, darabokra vágva

A krémsajtos réteghez:

25 dkg mascarpone vagy más natúr krémsajt
40 dkg cukrozott sűrített tej (csökkenthető 30 dkg-ra is)
1 tojás
1 evőkanál vaníliakivonat
2 teáskanál keményítő

Elkészítés:

1. Azzal kezdünk, hogy egy 23×23 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és a sütőt 180 fokra* előmelegítjük.

2. Egy nagy keverőtálba szitáljuk a lisztet és a kakaóport. Majd jöhet a porcukor is. 1 nagy csipet só és alaposan összekeverjük. Két tojást egyesével hozzáadjuk, majd a vajjal keverni kezdjük. Tovább lazítjuk tejföllel és simára kavarjuk egy habverővel. Beleforgatjuk alaposan a csokidarabkákat és az előkészített tepsibe simítjuk a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 25 percre sülni.

3. Amíg sül elkészítjük a tetejére a krémsajtos réteget. A mascarponet és a sűrített tejet egy keverőtálba szedjük és összekeverjük. Hozzáütünk egy tojást, ízesítjük vaníliakivonattal és robotgéppel simára dolgozzuk. Beleszórjuk a keményítőt és ezzel is elkeverjük. Ha letelt a sütési idő, a brownie alapra öntjük és tovább sütjük 30 percig a süteményt. Az elkészült süteményt kihűtjük majd kiemeljük a formából, lehúzzuk a sütőpapírt róla és szeletelve tálaljuk.

Tipp: Sűrített tejből a konzerves kapható nagyobb szupermarketekben (én Auchanban szoktam venni), de jó a tubusos változat is.
*180 fokon, alsó-felső sütés kell.

Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!
Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.

2 Responses
  • Barna Erzsébet
    február 24, 2020

    Kedves Annuska!
    A brownie az összesen 55 perces sülés során, hogyan marad kicsit lágy?

    Köszönöm!
    Erzsébet

    • Annus
      február 24, 2020

      Kedves Erzsébet úgy, hogy félidőben rákerül egy újabb, vastag és hideg réteg, így noha 55 percig sül, de az alsó rész is olyan lágy marad, ahogy a videó végén is látható a vágási felületen.
      Anna

Te mit gondolsz?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .