A brownie az egyik legegyszerűbb és legfinomabb csokis süti recept. A krémsajtos brownie hihetetlenül puha és krémes lesz a finom tejes rétegtől. Igazi családi kedvenc, ami biztos, hogy bekerül az állandó repertoárba.
Krémsajtos brownie családi mennyiség
Ez a mennyiség egy normál 6 személyes adag, családi ebédek után pont elfogy a kávé mellé. Ez tipikusan az a süti, ami napokig friss marad, így megértem, ha duplamennyiséget készítenél belőle. Sajnos ennél a sütinél nem jü választás egy nagyobb tepsiben elkészíteni a dupla tésztamennyiséget. Érdemesebb két kisebb tepsiben sütni, hogy ne száradjon ki a széle, hanem szaftos és puha maradjon az is, mire átsül az a amúgy nehezen sülő közepe.
Sűrített tej
Ha nem tudod beszerezni vagy túl költségesnek találod, akkor el tudod készíteni a sűrített tejet házilag is. Az alábbi sűrített tej receptvideóban mutatom az elkészítést és az oldalamon megtalálod a sűrített tej receptet is.
Ha még sem akarod elkészíteni, akkor az Auchanban, Tescoban, Sparban mindig szoktam találni konzerves vagy tubusos sűrített tejet. Ehhez az üvegben kapható változat nem jó sajnos.
Mascarpone brownie
Tulajdonképpen a mascarpone és a csoki párosával nem lehet mellélőni. A mascarpones brownie tipikusan azoknak jó, akik nem tudják eldönteni, hogy a tejcsokis vagy étcsokis hangulatban vannak. Itt döntésre nincs szükség, mert ez a süti 2 az 1-ben minden igényt kielégít. A mascarponet lehet helyettesíteni natúr krémsajttal, de tejföllel, ricttával, joghurttal vagy más tejtermékkel sajnos nem.
Remélem, hogy tetszik ez a krémsajtos brownie recept és te is el fogod készíteni.
MÉG TÖBB BROWNIE RECEPTEMET ITT TALÁLOD.
📖 Recept
Krémsajtos brownie recept
Hozzávalók
A browniehoz:
- 12 dkg finomliszt (BL55)
- 5 dkg kakaópor
- 15 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 10 dkg teavaj (olvasztott)
- 10 dkg tejföl (vagy mascarpone)
- 10 dkg étcsokoládé (60% feletti)
A krémsajtos réteghez:
- 25 dkg mascarpone (vagy natúr krémsajt)
- 40 dkg sűrített tej
- 1 db tojás
- 1 evőkanál vaníliakivonat (vagy vaníliáscukor)
- 2 teáskanál étkezési keményítő (vagy liszt)
Elkészítés
- Azzal kezdünk, hogy egy 23×23 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és a sütőt 180 fokra, alsó-felső mód, légkeverés nélkül előmelegítjük. (Légkeveréssel 160 fok.)
- Egy nagy keverőtálba szitáljuk a lisztet és a kakaóport. Majd jöhet a porcukor is. 1 nagy csipet só és alaposan összekeverjük. Két tojást egyesével hozzáadjuk, majd a vajjal keverni kezdjük. Tovább lazítjuk tejföllel és simára kavarjuk egy habverővel. Beleforgatjuk alaposan a csokidarabkákat és az előkészített tepsibe simítjuk a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 25 percre sülni.
- Amíg sül elkészítjük a tetejére a krémsajtos réteget. A mascarponet és a sűrített tejet egy keverőtálba szedjük és összekeverjük. Hozzáütünk egy tojást, ízesítjük vaníliakivonattal és robotgéppel simára dolgozzuk. Beleszórjuk a keményítőt és ezzel is elkeverjük. Ha letelt a sütési idő, a brownie alapra öntjük és tovább sütjük 30 percig a süteményt. Az elkészült süteményt kihűtjük majd kiemeljük a formából, lehúzzuk a sütőpapírt róla és szeletelve tálaljuk.
További brownie receptvideók:
Még több süti recept videók, ide kattintva.
Csirkemell videós receptek, ide kattintva.
Egyszerű receptek videóval, ide kattintva.
Gyors receptek videóval, ide kattintva.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!
Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Barna Erzsébet
Kedves Annuska!
A brownie az összesen 55 perces sülés során, hogyan marad kicsit lágy?
Köszönöm!
Erzsébet
Annus
Kedves Erzsébet úgy, hogy félidőben rákerül egy újabb, vastag és hideg réteg, így noha 55 percig sül, de az alsó rész is olyan lágy marad, ahogy a videó végén is látható a vágási felületen.
Anna