A világ kedvenc csokis sütije, aminek a készítése kezdőknek is egyszerű menet. A videós recept alapján biztosan sikerülni fog neked is.
Hozzávalók
22dkgteavaj
22dkgétcsokoládé(60% feletti)
15dkgcukor
10dkgbarna cukor
4dbtojás
1evőkanálvaníliakivonat(vagy vaníliás cukor)
1csipetsó
6,5dkgfinomliszt(BL55)
3dkgkakaópor
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alsó-felső mód, légkeverés nélkül (160 fok légkeveréssel) és egy 23×23 cm-es formát sütőpapírral kibélelünk. A vajat alacsony lángon melegíteni kezdjük és az étcsokoládét apróra vágjuk. Ha már elolvadt a vaj, beleszórjuk a csokit és addig kevergetjük a lassú tűz felett, amíg teljesen elolvad. Fontos, hogy nem szabad gyorsan és magas hőre melegíteni, mert a csoki könnyen megég. Csak annyi hőt adjunk neki, amennyi az olvadáshoz kell. Ha simára olvadt félretesszük hűlni.
A cukrokat egy tálba mérjük, hozzáütjük a 4 tojást egyesével, meglocsoljuk a vaníliával és beleszórjuk a sót is. Kézi robotgéppel erős fokozaton 5-8 percig verjük, amíg a tojás kifehéredik és a cukor elolvad benne.
Beleforgatjuk a csokis vajat, majd beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport és az egészet nagyon lazán belekeverjük, széles, nagy mozdulatokkal, mintha piskótát készítenénk. Ügyelve rá, hogy ne essen össze a tészta. Az előkészített tepsibe öntjük és 35 perc alatt készre sütjük. Ekkor még belül lágy és remegős, kívül viszont ropogósra sül a teteje.