Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Osztrák túrógombóc recept ◾ KARANTÉNKONYHA

Most, hogy itt az iskolazárás, a karantén, be kell tárazni kevés alapanyaggal működő, finom, házias ételekből is. Két fontos szempont, hogy gyerekbarát, és jól tárolható is legyen. Az osztrákok túrógombócában azt szeretem, hogy elronthatatlan. Tutira nem fő szét és gyorsan elkészül. Bekeverem és amíg a morzsa elkészül, víz felforr, ennek pont elég ideje van összeállni.

Hozzávalók a gombóchoz:
25 dkg túró
1 nagy csipet só
4 dkg olvasztott vaj
1 tojás
3 dkg búzadara
2 evőkanál porcukor (3 dkg)
1/4 kezeletlen citrom reszelt héja
2 dkg finomliszt

A morzsához:
10 dkg zsemlemorzsa
3-5 dkg vaj (nekem elég 3 dkg, de van aki több vajjal szereti)

A tálaláshoz:
3 dl tejföl vagy joghurt
10 dkg porcukor

Elkészítés:
1. A túrót villával áttörjük, majd sózzuk, rácsorgatjuk az olvasztott vajat, tojást és összedolgozzuk. Jöhet bele a búzadara, porcukor, kevés reszelt citromhéj és jól elkeverjük. Végül beledolgozzuk a lisztet is és félretesszük állni, amíg megpirítjuk a morzsát.

2. Felhevítünk egy száraz serpenyőt, beleszórjuk a zsemlemorzsát és közepes lángon rázogatva barnára pirítjuk. Ügyeljünk rá, hogy ne égjen meg. Amikor már szép egyenletes barna, a vajat is belekeverjük és félretesszük hűlni.

3. Egy közepes méretű lábosban, 3 liter vizet forralunk. Amikor már határán van a forrásnak sózzuk meg. Két evőkanál segítségével galuskát formálunk a túrós masszából úgy, hogy a két kanalat egymás ellen szorítva kis hengereket formázunk Ha már egyenletes, sima az oldala a forró vízbe tesszük. Ha lassan haladunk a szaggatással, akkor csak a felét tegyük bele, főzzük ki és utána szaggassuk ki a maradékot. Ha 4-5 perc alatt sikerül a vízbe szaggatni az egészet, akkor egyszerre is ki lehet főzni.

4. Ha már feljött mindegyik a víz felszínére, főzzük még 10 percig. Alaposan lecsöpögtetve szedjük a morzsára és hempergessük meg őket. Tálaljuk tejföllel alaposan megpakolva és porcukorral meghintve.

Még nincsenek hozzászólások.

Te mit gondolsz?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..