Mi az a család vagyunk, ahol minden nap lehetne gofri nap, mert annyiféle van, hogy nem lehet megunni. A túrós gofri az egyik kedvencünk, mert kívül ropogós, belül pedig puha és szaftos. A túró a puhaságát adja, de az ízén nem érezhető különösebben így ugyanazokkal a feltétekkel ehetjük.
Mitől lesz ropogós a gofri?
A tésztában a vaj, liszt és cukor aránya adja meg, hogy ropogósra lehet-e sütni. Sütés után pedig mindig rácsra szedjük, így megmarad a ropogóssága.
Mivel kínáljuk a gofrit?
Pont, mint a normál gofrit, ezt is tejszínhabbal, pudinggal, Nutellával, lekvárokkal szoktuk asztalra adni. Nagyon ritkán ünnepi alkalmakra szezonon kívül is szoktunk hozzá epret venni, de szezonjában rendszeresen tejszínhabban és eperrel szoktam kínálni.
Egyszerű gofri recept
A sütőporos gofri sokkal egyszerűbb, mint a kelttésztás vagy a szalakális. Fontos, hogy a gofri sütőt alaposan felmelegítsük a sütés előtt, hogy a gofri kívül roppanósra tudjon sülni. A túró a tésztájában segít szaftosan tartani, hogy a sütő ne szárítsa ki. Ezért ez a gofri recept elronthatatlan.
📖 Recept
Ropogós túrós gofri
Hozzávalók
A gofri tésztához:
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 8 dkg cukor
- 12,5 dkg túró (zsíros)
- 2 evőkanál vaníliás cukor
- 12 dkg teavaj (puha)
- 1 teáskanál sütőpor
- 20 dkg finomliszt (BL55)
- 2 dl tej
A tálaláshoz:
- 3 dl habtejszín
- 20 dkg eper (vagy más gyümölcs)
Elkészítés
- A tojásokat egyesével kettéválasztjuk. A fehérjéhez adjuk a sót és a cukor felét. Kézi robotgéppel először alacsony fokozaton verjük, majd, ha már fehér és habos verjük erősebben addig, amíg szép fényes és kemény lesz a hab.
- A túrót beleszórjuk a tojások sárgájához, a maradék cukorral, vaníliás cukorral és puha vajjal. A robotgéppel kb. 2-3 percig keverjük. A sütőport keverjük a finomliszthez. Adjuk a tej és a liszt felét a tésztához és keverjük össze. Majd jöhet a maradék is, így biztosan jó tésztát kapunk.
- A fehérje hab felét keverjük a tésztába tempós, széles mozdulatokkal. Majd jöhet bele a maradék is, amit már óvatosabban forgassunk fele, amíg szép egyenletes és habos lesz a tészta.
- Adagoljuk felforrósított sütőbe, egy kanállal simítsuk a sarkokba is és így süssük készre. Tegyük rácsra hűlni, hogy ne fülledjen be és finom ropogós maradjon a széle. Így süssük ki egymás után a többit. Ha nem akarod egyszerre kisütni a hűtőben 3-4 órát lehet tárolni bekeverve.
Még több süti recept videók, ide kattintva.
Csirkemell videós receptek, ide kattintva.
Egyszerű receptek videóval, ide kattintva.
Gyors receptek videóval, ide kattintva.
Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!
Vélemény, hozzászólás?