Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Vaníliás krémtúró recept ◾ RETRO KEDVENC

Írta Posted on 0 Nincs címke 0

Úgy rémlik, hogy gyerekkoromban alig győztem kivárni anyu hazaérkezését a boltból, hogy végre hozzon krémtúrót. Nekem természetesen csak a mazsolás jöhetett szóba. Imádtam megkeresni benne a hatalmasra duzzadt szemeket és a végére hagyni. Aztán kicsit később az élelmiszeripari tanulmányaim alatt megpróbálták elhitetni velem, hogy a mazsolát csak azért teszik bele, hogy sűrűbb legyen. Pfff. Napjainkban pedig különböző cselekkel csempészem be a házba a mazsolát és még véletlenül se írom fel Balázsnak a bevásárlólistára, mert inkább nem akarom meg tudni mi történne 😀
Tehát ez itt egy sima vaníliás krémtúró, de a mazsolarajongók nyugodtan keverjenek bele a krémesítés után annyit, amennyit nem szégyellnek.

Hozzávalók 4 személyre:

3 tojás sárgája
1 evőkanál keményítő por
5 evőkanál vaníliás porcukor
1 csipet só
1 dl tejszín
2 dl tej
4 cm vanília rúd
50 dkg túró
1/2 citrom reszelt héja

Elkészítés:

1. A sodóhoz egy kis lábas tesszük a 3 tojás sárgáját, a keményítőt, a sót és a tejszínnel simára keverjük. Ha már szép csomómentes, beleöntjük a tejet is. Belekaparjuk a vanília rúd magjait és lassú tűzön kevergetve sűrűre főzzük a sodót.

2. A túrót egy keverőtálba szedjük a kihűlt sodóval és belereszeljük a fél citrom héját. Egy botmixerrel teljesen simára pürésítjük. Szedjük kisebb tálkákba és tegyük be a hűtőbe egy – két órára, hogy legyen ideje kicsit megkötni a sodónak és tálaljuk.

Még nincsenek hozzászólások.

Te mit gondolsz?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..