Ez a gyors és egyszerű tésztaétel, ami otthon is elkészíthető éttermi minőségben is. A garnélának és az Alfredo szósznak is elég egy pár perces főzés, hogy lédús és krémes legyen az eredmény.
Garnéla vásárlás
Garnélából mindig szürkét vegyél, mert a rózsaszínű már hőkezelve van. Szürkéből lehet venni egészet és tisztítottat is, amit elég kiengedni, leöblíteni és szárazra törölni. Nincs vele semmi más teendő sütés előtt. A garnélát a túl sütéssel lehet csak elrontani. Oldalanként 2-2 percnél, közepes erősségen sem kell neki több hőkezelés. Sütés után azonnal el is lehetne nassolni, a szószos tésztával már nem szabad tovább főzni.
Gochujang, koreai csilipaszta
Ennek a gochujang (ejtsd: gocsúdzsán) krémnek sajátos ízvilága van, egyszerre édeskés, savanykás, sós és csípős is. Egy kevés is elég a rákra, hogy pikánsabb legyen. Ha már csilit szeretnénk használni a garnélás tésztához, akkor érdemes a csilit kiegészíteni a édeskés és savanykás fűszerrel is, pl. egy csipet cukor és egy facsarásnyi citromlé jól pótoltja a koreai csilipaszta ízét.
Asia Center
Hirdetés︱A videó elkészítését az AsiaCenter család- és állatbarát bevásárlóközpont támogatta, ahol a videóhoz szükséges összes alapanyagot és eszközöket egy helyen be is tudtam szerezni. Itt sokféle mirelit rák és tengeri alapanyag közül tudunk választani. Tésztából is van többféle, hagyományos tojásos is és persze a csilipasztákban is dúskálhatunk.
📖 Recept
Tejszínes garnélás tészta 🦀 Fettuccine Alfredo
Hozzávalók
- 25 dkg spagetti tészta
- só
- 35 dkg garnéla (mirelit)
- 1/2 tesákanál Gochujang (vagy más csili)
- 1/2 db vöröshagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 db fokhagymagerezd
- ½ dl fehér bor (száraz)
- 2 dl habtejszín
- ½ csokor petrezselyem
- 2 dkg parmezán sajt
Elkészítés
- Egy nagy lábasban felforralunk 3 liter vizet. Ha forr belszórunk 3 evőkanál sót és a csomagoláson megadott idő szerint készre főzzük a tésztát. A főzővízből érdemes egy csészényit félretenni. A többit leszűrjük és lecsöpögtetjük a tésztát.
- A kiolvadt garnélát leöbíltjük, szárazra töröljük, fűszerezzük sóval és a csilipasztával. A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A serpenyőt közepes erősségen felhevítjük és beleszórjuk a rákokat egy rétegben. Oldalanként 2-2 percig sütjük, amíg kifehéredik és átsül. Kiszedjük egy tálba és félretesszük.
- A serpenyő alatt takarékra vesszük a hőt és jöhet bele az olaj, hogy a hagymát ezen dinszteljük meg. Közben egy fakanállal felkeverjük a finom, fűszeres réteget. Egy fokhagymát megpucolunk és finomra aprítjuk. Ha összeesett a hagyma, öntsük fel a fehérborral és erősebb lángon forraljuk el a folyadékot. Jöhet bele a fokhagyma is, hogy együtt illatozzanak.
- Ha a bor nagy része elfőtt, felöntjük a tejszínnel, a krémesre főtt hagymákat. Sózzuk meg alaposan és a hintsük meg a finomra aprított petrussal is. Hagyjuk 3 percig forrni. Már jöhet is az előfőzött tészta, amivel összeforgatjuk. Egy kis főzővíz segít szaftosabbá tenni. A reszelt parmezán pedig ízesebbé. Végül az elősütött garnéla és egy gyors keverés után készen is van.
Még több süti recept videók, ide kattintva.
Csirkemell videós receptek, ide kattintva.
Egyszerű receptek videóval, ide kattintva.
Gyors receptek videóval, ide kattintva.
Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!
Vélemény, hozzászólás?