Ez a gyors és egyszerű tésztaétel, ami otthon is elkészíthető éttermi minőségben is. A garnélának és az Alfredo szósznak is elég egy pár perces főzés, hogy lédús és krémes legyen az eredmény.
Hozzávalók
25dkgspagetti tészta
só
35dkggarnéla(mirelit)
1/2tesákanálGochujang(vagy más csili)
1/2dbvöröshagyma
1evőkanálolívaolaj
1dbfokhagymagerezd
½dlfehér bor(száraz)
2dlhabtejszín
½csokorpetrezselyem
2dkgparmezán sajt
Elkészítés
Egy nagy lábasban felforralunk 3 liter vizet. Ha forr belszórunk 3 evőkanál sót és a csomagoláson megadott idő szerint készre főzzük a tésztát. A főzővízből érdemes egy csészényit félretenni. A többit leszűrjük és lecsöpögtetjük a tésztát.
A kiolvadt garnélát leöbíltjük, szárazra töröljük, fűszerezzük sóval és a csilipasztával. A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A serpenyőt közepes erősségen felhevítjük és beleszórjuk a rákokat egy rétegben. Oldalanként 2-2 percig sütjük, amíg kifehéredik és átsül. Kiszedjük egy tálba és félretesszük.
A serpenyő alatt takarékra vesszük a hőt és jöhet bele az olaj, hogy a hagymát ezen dinszteljük meg. Közben egy fakanállal felkeverjük a finom, fűszeres réteget. Egy fokhagymát megpucolunk és finomra aprítjuk. Ha összeesett a hagyma, öntsük fel a fehérborral és erősebb lángon forraljuk el a folyadékot. Jöhet bele a fokhagyma is, hogy együtt illatozzanak.
Ha a bor nagy része elfőtt, felöntjük a tejszínnel, a krémesre főtt hagymákat. Sózzuk meg alaposan és a hintsük meg a finomra aprított petrussal is. Hagyjuk 3 percig forrni. Már jöhet is az előfőzött tészta, amivel összeforgatjuk. Egy kis főzővíz segít szaftosabbá tenni. A reszelt parmezán pedig ízesebbé. Végül az elősütött garnéla és egy gyors keverés után készen is van.