A csicseriborsó számos országában nagyon kedvelt hüvelyes, épp itt az ideje, hogy Magyarországon is népszerűbb legyen és ne csak a reform alapanyagként tartsuk számon. Szuper fehérjeforrás, és nagyon ízletes és tápláló ételeket tudunk készíteni belőle.
Száraz csicseriborsó elkészítése
A szárított változata nagyon olcsó és könnyen hozzáférhető. Igaz, hogy előre kell tervezni, mert érdemes beáztatni is a főzés előtt. Főzés után 5 napig is tárolhatjuk a hűtőben egy jól zárodó dobozban. Felhasználhatjuk tészta ételekhez, salátákhoz és krémekhez is.
Humusz recept száraz csicseriborsóból
A humusz receptet itt találod.
Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!
Vélemény, hozzászólás?