Az edamame babos crudités tál egy könnyű, tápláló és frissítő fogás. Nemcsak ízletes és tápláló, de egyben szemet gyönyörködtető is! Bontsunk hát új fejezetet a kulináris élvezetek világában!
Mi is az a crudités tál?
A crudités tál egy elegáns és frissítő ételkülönlegesség, amely francia eredetű. A tál középpontjában egy ízletes, többnyire zöldség alapú krém van és mellette tele van ínycsiklandó friss zöldségekkel, mint például ropogós zöldpaprika, édes sárgarépa, friss uborka és lédús paradicsom, amelyeket ízlésesen szeletekre vágva tálalunk. A crudités tál egy valódi színes paletta, amely nemcsak a szemnek, de az ízlelőbimbóknak is örömet szerez. Az összetevők természetes frissességében rejlik az igazi titok - a tápláló és könnyű falatok tökéletesek a meleg nyári napokon, de akár egy elegáns parti vendégváróként is lenyűgözően funkcionálnak. Egészséges és ínycsiklandó, a crudités tál igazi örömforrás mind a fogyasztóknak, mind a készítőknek. Engedd, hogy ezzel a látványos és finom étellel felfrissítsd és elkápráztasd vendégeidet, miközben egyszerre tisztelegsz a francia kulináris hagyományok előtt és a nyári ízek varázsával!
Edamame babos crudités tál alapanyagai
Friss vagy fagyasztott edamame bab - ez a zöld szépség egy valódi fehérjebomba, és tele van ásványi anyagokkal. A hámozott babot egyszerűen használhatjuk, de a héjasat is ugyanolyan könnyű megpucolni, mint a zöldborsót.
Friss zöldségek - Választhatsz kedvedre! Zöldpaprika, sárgarépa, uborka, zellerszár, lilahagyma, retek, paradicsom – mindegyikből néhány szelet a tökéletes ropogtatnivaló.
Mártogató - A középpontban mindig egy krém van, amit ezúttal az edamame babból készítettünk el, de nyugodtan lecserélheted avokádókrémre, tzatzikire vagy éppen paradicsomos salsa-ra.
Fagyasztott edamame bab elkészítése
Első lépésként főzd meg 4 perc alatt az edamame babot forrásban lévő vízben. Ahogy megfőnek, szűrd le és hűtsd le őket hideg vízben. Ezzel megőrzöd a csodás zöld színüket és a ropogós állagukat. Tálalhatod magában köretként, saláta alapanyagként vagy készíthetsz belőle krémet a megadott receptem alapján.
ASIA CENTER
Hirdetés︱A videó és a recept elkészítését az AsiaCenter család- és állatbarát bevásárlóközpont támogatta, ahol a videóhoz szükséges delikát alapanyagokat és eszközöket be tudtam szerezni.
📖 Recept
Edamame babos crudités tál
Hozzávalók
- 50 dkg edamame bab
- 20 dkg tejföl (vagy kókusz/szója joghurt)
- 2 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál fokhagymapor
- só és frissen őrölt bors
- 1 csipet chilipor
- friss zöldségek a tálaláshoz
Elkészítés
- Vizet forralunk egy lábosba és beleszórjuk a fagyos babot. Újraforrástól számítva 4 percig főzzük, majd leszűrjük, leöbíltjük hideg vízzel és alaposan lecsepegtetjük.
- Egy keveset félreteszünk a tálaláshoz, a többit egy késes aprítóba szórjuk, hozzá kanalazzuk a tejfölt és a citromlevet. Fűszerezzük a fokahagymával, sóval, borssal, csilivel és simára dolgozzuk.
- A tálaláshoz megtisztítjuk és felszeleteljük a zöldségeket. Érdemes kreatívnak lenni a vágásnál, mert így a tál nemcsak ízletes, hanem gyönyörű is lesz! Most jön a kreatív rész! A tál közepén helyezd el az edamame bab krémet és rendezd el köré a vágott zöldségeket úgy, hogy a színek és formák szépen egymásra találjanak.
Még több süti recept videók, ide kattintva.
Csirkemell videós receptek, ide kattintva.
Egyszerű receptek videóval, ide kattintva.
Gyors receptek videóval, ide kattintva.
Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!
Vélemény, hozzászólás?