A sütés nélküli vaníliás szelet a pudingos, kekszes sütik legfinomabb verziója. A vajas keksz és a tejszínnel lazított vaníliás krém teljesen egybeolvad állás közben és varázslatosan finom lesz.
Egyszerű sütés nélküli sütik
A mogyorós, csokis snickers torta, egyszerűen és extra gyorsan elkészül. Születésnapra is tökéletes. A kókuszos keksztekercs minden vendégváró asztalon nagy népszerűségnek örvend. A sütés nélküli vaníliás szelet a pudingos, kekszes sütik legfinomabb verziója. A vajas keksz és a tejszínnel lazított vaníliás krém teljesen egybeolvad állás közben és varázslatosan finom lesz.
A vaníliás szelet precízen elkészítve
4 réteg kekszből és 4 réteg krémből áll majd a sütemény, úgyhogy így érdemes gazdálkodnunk a krémmel, de ha te is szereted a precizitást, akkor a krém összsúlya 1,5 kg lesz a főzés és tejszínhabos kikeverés után. Ezt kell néggyel osztani, hogy minden szintre ugyanannyi kerüljön. Nagyobb formánál elég a 3-3 szint is, akkor pont fél kiló krém kell mindegyikhez.
A vaníliás szelet hozzávalói
Lidlben és Aldiban van olyan vajas keksz, amiben tényleg csak vaj van és semmi pálmazsír vagy más huncutság. Mindig ezeket veszem hozzá. A sima háztartási keksszel közel sem lesz olyan, mint vajas keksszel. Másképp puhul és nagyon más íze van.
A csokoládéból vegyesen használok tejet és étet is, mert kisgyerekek is fognak enni belőle, akik nincsen oda az étcsokiért. Tejszínből kizárólag a habtejszínt ajánlom minden receptnél.
A puding helyett persze használhatunk sima keményítőport is, de az intenzív vanília íz miatt érdemes akkor 1 egész rúd vaníliát használni ehhez az adaghoz.
A formát az Ikeaban vettem pár évvel ezelőtt.
📖 Recept
Vaníliás szelet, egyszerű sütés nélküli süti
Hozzávalók
A vaníliás szelethez:
- 2 dkg vaníliás cukor
- 20 dkg cukor
- 12 dkg vaníliás pudingpor (főzős)
- 1,2 liter tej
- 3 dl habtejszín
- 35 dkg vajas keksz (48 db)
A csokibevonathoz:
- 5 dkg étcsokoládé
- 3 dkg tejcsokoládé
- ½ dl habtejszín
Elkészítés
- Egy lábosba mérjük a vaníliás és a sima cukrot, a pudingport és összekeverjük. A tejet folyamatos keverés mellett több adagban, hozzáöntjük. Közepesen erős lángon kevergetve főzzük addig, amíg felforr és besűrűsödik. A tetejére simítunk egy fóliát, hogy ne bőrösödjön meg.
- A habtejszínt robotgéppel keverni kezdjük. Amikor már lágyan habos beleszedjük a kihűlt puding negyedét és összedolgozzuk. Ha már sima jöhet bele a következő negyed, majd az újabb keverés, amíg bele nem dolgozzuk az egészet. Így lesz tökéletes a vaníliakrémünk.
- Egy 23x33 cm-es közepes méretű jénait két sütőpapírral kibélelünk, hogy könnyebben kijöjjön majd belőle a süti. Az aljára sorakoztatunk egy réteg vajas kekszet. Rászedjük a krém negyedé és egy kanállal szépen elsimítjuk, hogy kitöltse a sütőformát. Váltakozva pakoljuk a krémet és a kekszet, amíg meg nem vagyunk a 4-4 réteggel. Fedjük le és tegyük a hűtőbe minimum 4 órára, hogy megszívja magát a keksz és vághatóra szilárduljon a süti.
- A csokoládékat egy tálkába tördeljük és ráöntjük a habtejszínt. A mikróban két 30 másodperces kör alatt megmelegítjük. Simára keverjük, hogy teljesen felolvadjon a csokoládé. Szedjük a sütire és egy spatulával szépen elsimítjuk rajta.
Még több süti recept videók, ide kattintva.
Csirkemell videós receptek, ide kattintva.
Egyszerű receptek videóval, ide kattintva.
Gyors receptek videóval, ide kattintva.
Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!
Schrott Ildikó
Kedves Anna!
A krém készítésénél növényi alapú tejszín is használható?
Előre is köszönöm a segítséget!
Ildikó
Annus
Kedves Ildikó, biztos vannak jó kókusztejszínek ehhez a sütihez. Én még nem próbáltam, ezért konkrét terméket nem tudok ajánlani.
Barczti Erika
Kedves Annuska!
A vajas keksz helyett használhatok babapiskótát?
Előre is köszönöm:
Erika
Annus
Kedves Erika, igen, azzal is működik, de nekünk nem tetszett az állaga.