A kókuszos keksztekercs, az egyszerű sütés nélküli sütik között tuti toplistás. A kókuszos keksztekercset mindig extra kókusszal készítem, hogy igazán kényeztető legyen.
Kókuszos keksztekercs a legfinomabb retró süti
Mindig meglepődtem, amikor a kérések között felbukkant a kókusztekercs is, de tulajdonképpen megértem, mert sütés nélkül, hamar elkészülő, finom desszert, amit a megszokottól egy picit eltérően készítek.
Dupla kókusszal készült kókuszos keksztekercs
Szerintem, ha finomabbra aprítjuk a kókuszreszeléket, akkor intenzívebb, kókuszosabb lesz az íze és ami nekem a lényeg, hogy nem ropog majd annyira a lágy krémben a száraz reszelék. A kókuszaromát nyugodtan el lehet hagyni belőle, de szerintem elég jókat lehet kapni az üzletekben, pont ott, ahol a vanília- vagy rumaroma is van és sokat hozzáad a vajas krémhez.
Extrán csokis kókuszos keksztekerecs
A csokis ízt a holland kakaóportól kapja, de még pluszban ráerősítünk egy hosszú kávéval is. A kávét el lehet készíteni instant kávéból is. Ebben az esetben 1 evőkanál port kell feloldani fél deci forró vízben.
📖 Recept
Kókuszos keksztekercs recept
Hozzávalók
A keksztekercshez:
- 30 dkg háztartási keksz (darált)
- 10 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakaópor (Holland)
- 4 evőkanál rum
- 0,5 dl kávé
- 1,5 dl tej
A kókuszos krémhez:
- 8 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg teavaj (puha)
- 15 dkg porcukor
- 1 evőkanál kókuszaroma
Az összeállításhoz:
- 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítés
- A krémhez a kókuszreszeléket, egy késes aprítógépben egy kicsit megdaráljuk. A tekercshez lefőzünk egy hosszú kávét, hogy ráerősítsünk a kakaó ízére.
- Egy nagy keverőtálba szórjuk a darált kekszet a porcukrot, a kakaóport és összekeverjük. Öntsük bele a tejet, a kávét és a rumot, amit nyugodtan lehet helyettesíteni tejjel is. Gyúrjuk alaposan össze. Akkor jó, ha nem ragad és jól formázható a massza.
- A krémhez szedjük a puha vajat egy keverőtálba és szórjuk hozzá a porcukrot és ha használunk, akkor a kókuszaromát is most kanalazzuk bele. Kézi robotgéppel keverjük 3-4 percig, amíg a vaj habosabb lesz. Végül keverjük hozzá a darált kókuszreszeléket is.
- Jöhet az összeállítás, amihez kókuszreszeléket szórunk egy deszkára. Szedjük rá a kekszmasszát és formáljuk téglalap formára, hogy könnyebben ki tudjuk nyújtani. Ha kezdene tapadni szórjunk rá kókuszreszeléket és így nyújtsuk tovább. A két végét vékonyítsuk el, hogy a lezárásnál ne legyen vastag.
- A kókuszkrémet osszuk el rajta és simítsuk el, szép egyenletesen. Először csak kicsiket haladva kezdjük el feltekerni, hogy szép csigavonal mintázata legyen belül a szeletelésnél. A végén kicsit nyomkodjuk meg, hogy szépen lezárjuk a végét. Csomagoljuk be alaposan, majd tegyük a hűtőbe, hogy szeletelhetőre dermedjen kb. 2 óra alatt. Hűtőben 2 hétig eltartható. Tálalás előtt jobb, ha hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni.
Még több süti recept videók, ide kattintva.
Csirkemell videós receptek, ide kattintva.
Egyszerű receptek videóval, ide kattintva.
Gyors receptek videóval, ide kattintva.
Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!
Kovacs Margareta Eleonora es Kovacs Adorjan
a kokusztekercsher hany gr. kokusz kell koszonom!kovetem, csodalom egy nagy oleles Kellemes husveti unnepeket!
Annus
Írom a receptben, a kommentek felett megtalálod. 😊🤗🥰
Rázó Éva
Imádom a receptjét. Legutóbb a kókusz kockát, a gombócot (amit sósan, kötetnek készítettem el). Nagy favorit tavaly óta a habcsókos csiga. Minden receptet tökéletes!
Annus
Jaj, de örülök neki 😊 Köszönöm szépen a visszajelzést.
L.Andi
Kedves Annuska!
Eddig is kókusz imádó voltam, de amióta elkészítettem a kókusztekercset, még inkább az vagyok. Kéthetente elkészítem, két rúd lesz belőle és nagyon-nagyon szeretem. Köszönöm szépen a receptet.