A kókuszos keksztekercs egy finom és egyszerű desszert, ami mindig elsőként fogy el a desszertasztalról, akkora rajongótábora van. Szeretem, extrán kókuszosra készíteni, remélem tetszeni fog és te is kipróbálod így.
Hozzávalók
A keksztekercshez:
30dkgháztartási keksz(darált)
10dkgporcukor
3evőkanálkakaópor(Holland)
4evőkanálrum
0,5dlkávé
1,5dltej
A kókuszos krémhez:
8dkgkókuszreszelék
10dkgteavaj(puha)
15dkgporcukor
1evőkanálkókuszaroma
Az összeállításhoz:
5dkgkókuszreszelék
Elkészítés
A krémhez a kókuszreszeléket, egy késes aprítógépben egy kicsit megdaráljuk. A tekercshez lefőzünk egy hosszú kávét, hogy ráerősítsünk a kakaó ízére.
Egy nagy keverőtálba szórjuk a darált kekszet a porcukrot, a kakaóport és összekeverjük. Öntsük bele a tejet, a kávét és a rumot, amit nyugodtan lehet helyettesíteni tejjel is. Gyúrjuk alaposan össze. Akkor jó, ha nem ragad és jól formázható a massza.
A krémhez szedjük a puha vajat egy keverőtálba és szórjuk hozzá a porcukrot és ha használunk, akkor a kókuszaromát is most kanalazzuk bele. Kézi robotgéppel keverjük 3-4 percig, amíg a vaj habosabb lesz. Végül keverjük hozzá a darált kókuszreszeléket is.
Jöhet az összeállítás, amihez kókuszreszeléket szórunk egy deszkára. Szedjük rá a kekszmasszát és formáljuk téglalap formára, hogy könnyebben ki tudjuk nyújtani. Ha kezdene tapadni szórjunk rá kókuszreszeléket és így nyújtsuk tovább. A két végét vékonyítsuk el, hogy a lezárásnál ne legyen vastag.
A kókuszkrémet osszuk el rajta és simítsuk el, szép egyenletesen. Először csak kicsiket haladva kezdjük el feltekerni, hogy szép csigavonal mintázata legyen belül a szeletelésnél. A végén kicsit nyomkodjuk meg, hogy szépen lezárjuk a végét. Csomagoljuk be alaposan, majd tegyük a hűtőbe, hogy szeletelhetőre dermedjen kb. 2 óra alatt. Hűtőben 2 hétig eltartható. Tálalás előtt jobb, ha hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni.
Alapanyag ár: 600 Ft
Recept kategória: Desszert
Konyha: Magyar
Kulcsszó: keksztekercs, kókuszos keksztekercs, sütés nélküli süti, süti sütés nélük