Az én tiramisumban a nyers tojásoshoz képest van egy 10 perces többlet munka, amikor a tojássárgákat gőz felett keményre verjük a cukorral, így egy sokkal habosabb és szebben szeletelhető, krémes sütit kapunk. Remélem kipróbálod ezt a verziót, mert szerintem sokkal finomabb, mint a nyers tojásos verzió.
📖 Recept
Házi tiramisu recept
A könnyű, csábító tiramisu sokunk kedvence. Készítsd el a bevált receptem alapján, és garantáltan a család kedvence lesz! Így készül a legfinomabb tiramisu recept.
Hozzávalók
- 6 db tojássárgája
- 15 dkg cukor
- 50 dkg mascarpone
- 5 dl habtejszín
- 3,5 dl presszókávé
- 3 evőkanál rum (vagy amarettó, marsala)
- 40 db babapiskóta
- 3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
Elkészítés
- Essünk túl a nehezén. Azzal kezdünk, hogy vizet forralunk egy lábosban, amire ráfér a keverőtálunk úgy, hogy nem ér bele a vízbe. A tojások sárgáját üssük egyesével egy nagy keverőtálba, szórjuk bele a cukrot és a gőz felett kézirobotgéppel verjük 8-10 percen át, amíg sűrű és halvány krémet kapunk.
- A keményre vert tojásba keverjük bele a hideg mascarponét, ami visszahűti a krémet. A tejszínből kemény habot verünk, vigyázva, hogy ne dolgozzuk túl és ne csapódjon ki a vaj. Két részletben forgassuk óvatosan a krémbe, hogy szép laza legyen.
- A presszókávét egy kisebb tálba öntjük, amiben könnyen tudjuk megmártani a babapiskótákat is. Keverjük bele a rumot, de el is hagyhatjuk. A babapiskótákat épphogy csak megforgatjuk a kávéban, semmiképpen sem hagyjuk ázni benne. Így tegyünk 20 db-ot egy 23x34 cm-es formába, szorosan egymás mellé.
- Terítsük rá rá a krém felét, és egyenletesen simítsuk el. Rakosgassuk a tetejére a maradék babapiskótát kávéba mártva. Majd terítsük el rajta a maradék krémet. Minimum 4 órára tegyük hűtőbe, de ideális esetben előző nap készítsük el és csak másnap szeleteljük. Tálalás előtt hintsük meg alaposan cukrozatlan kakaóporral.
Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!
Ágnes
Kedves Anna, van jelentősége, hogy a babapiskótát a cukrozott vagy cukrozatlan felével teszük bele? Valamint én már eleve bolti tojássárgáját gondoltam venni, mivel az már pasztőrözött, azzal is jó lesz a recept?
Annus
Nincs különösebb jelentősége. Nekem jobb a cukros felével felfelé letéve, de ez szerintem csak a rendmániám miatt van így. A bolti tojással is jó lesz a recept 🙂
Bogo-Gal Agnes
Kedves Annuska!
Jól értelmezem, hogy ebben a receptben a tojásfehérje nem kerül felhasználásra, csak a sárgája?
Annus
Kedves Ági, igen, A tiramisu receptekben nem szokott fehérje lenni, a sárgája is nyersen. Nálam annyi a különbség a hagyományossal szemben, hogy hőkezelem.
Rusu Marika
Kedves Annuska, párszor már elkészítettem a Tiramisut amit tőled tanultam. Nagyon tetszik. Köszönöm szépen 🤗
Annus
Köszönöm a visszajelzést! 😊🤗🥰 Örülök neki!
Haidel Csaba
Így még nem készítettem hőkezelve, de isteni lett. Ezentúl így fogom készíteni köszi a receptet
Annus
Köszönöm szépen a visszajelzést! 😊🤗🥰 Rendkívül örülök neki!
Nagyon köszönöm, hogy 5 csillagot adtál a receptre, ezzel nagyban segíted a munkámat és további receptek születését!❤️
Edit
Koszonom szepen bevalt recept,ugyerzem rovidesen repeta lesz! Nagyon ugyes vagy Annuska,szepen ertelmesen beszelsz na meg nagyon tisztan dolgozol!
Annus
Köszönöm szépen a visszajelzést! 😊🤗🥰 Örülök neki!
Kérlek, ha teheted értékeld a receptet az 5 csillag megnyomásával, ezzel segíted a munkámat, hogy továbbra is új recepteket készíthessek nektek.🤍
Maria Barnes
I absolutely love this recipe, looking forward to our desert. THANK YOU
Annus
Thank you for your kind! 😊 Have a great day! 👌
Franciska
Tényleg nagyon finom lett. Köszönöm!
Annus
Köszönöm szépen a visszajelzést 😊🤗🥰
Szandi
Kedves Annus!
A videód alapján elkészítettem életem első tiramisuját és bomba jó lett. Születésnapomra vittem be a kollégáimnak , és a végén nehéz volt eldönteni kié legyen az utolsó szelet :)Én csak annyit változtattam a recepteden, hogy gluténmentes piskótával dolgoztam, amit nem mártogattam hanem úgy "öntöztem" meg kávéval.( ha másképp teszek nem marad semmi a piskótából) A receptért ezer hála és köszönet, remélem lesznek még ilyen egyszerű de nagyszerű receptek az oldaladon.
Annus
Köszönöm szépen a visszajelzést. 😊🤗🥰 Örülök, hogy bevált nektek is!
Heronai Zsuzsa
Kedves Annuska !
Szeretem a szleng-mentes, kedves beszédstílusod és a követhető, nyugodt munkafolyamatodat.
A tiramisut a nyers tojással beszerezhető fertőzés lehetősége miatt kivettem a recepteim közül,
de így már bátran merem a család elé tenni. Köszönöm szépen.
Annus
Köszönöm szépen a visszajelzést. 😊🤗🥰 Örülök, hogy tetszenek a receptek! A tiramisu így nem csak biztonságos, de sokkal finomabb és szeletelhetőbb is.
András Evelin
Kedves Annuska! Kipróbáltam, nagy sikere volt, tényleg krémesebb, selymesebb a krém a tejszínhabtól és a hőkezelt sárgájától. Tetszik ez a változat is. Köszönöm.
Annus
Köszönöm szépen a visszajelzést! 😊🤗🥰 Rendkívül örülök neki!
Nagyon köszönöm, hogy 5 csillagot adtál a receptre, ezzel nagyban segíted a munkámat és további receptek születését!❤️
Nagy Anikó
Most csináltam először tiramisut, nagyon finom lett .Köszönöm!
Annus
Jaj, nagyon örülök neki! Köszönöm szépen ezt a csodálatos visszajelzést 😊🤗🥰
Eszter
Bármilyen édességet keszítek - legyen az almáspite, fánk, marlenka - mindig megnézem, van-e recepted hozzá 🙂
Most sem volt masként, így eletem legjobb tiramisuja készült el!
Hálás vagyok neked Annuska ♡
Annus
Jaj, nagyon örülök neki! Köszönöm szépen ezt a csodálatos visszajelzést 😊🤗🥰 Nagyon köszönöm, hogy 5 csillagot adtál a receptre, ezzel nagyban segíted a munkámat és további receptek születését!❤️
Flora
Szia 🙂 hűtőben tárolva meddig fogyasztható?
Annus
3 nap az ajánlott 😊🤗🥰
Berta Zsolt
Nagyon jó a recept, köszönöm szépen.