Az én tiramisumban a nyers tojásoshoz képest van egy 10 perces többlet munka, amikor a tojássárgákat gőz felett keményre verjük a cukorral, így egy sokkal habosabb és szebben szeletelhető, krémes sütit kapunk.  Remélem kipróbálod ezt a verziót, mert szerintem sokkal finomabb, mint a nyers tojásos verzió.

Házi tiramisu recept

Előkészítési idő 30 perc
4 óra
Elkészítési idő 4 óra
Adag 6
A könnyű, csábító tiramisu sokunk kedvence. Készítsd el a bevált receptem alapján, és garantáltan a család kedvence lesz! Így készül a legfinomabb tiramisu recept.

Hozzávalók

  • 6 db tojássárgája
  • 15 dkg cukor
  • 50 dkg mascarpone
  • 5 dl habtejszín
  • 3,5 dl presszókávé
  • 3 evőkanál rum (vagy amarettó, marsala)
  • 40 db babapiskóta
  • 3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)

Elkészítés 

  • Essünk túl a nehezén. Azzal kezdünk, hogy vizet forralunk egy lábosban, amire ráfér a keverőtálunk úgy, hogy nem ér bele a vízbe. A tojások sárgáját üssük egyesével egy nagy keverőtálba, szórjuk bele a cukrot és a gőz felett kézirobotgéppel verjük 8-10 percen át, amíg sűrű és halvány krémet kapunk.
  • A keményre vert tojásba keverjük bele a hideg mascarponét, ami visszahűti a krémet. A tejszínből kemény habot verünk, vigyázva, hogy ne dolgozzuk túl és ne csapódjon ki a vaj. Két részletben forgassuk óvatosan a krémbe, hogy szép laza legyen.
  • A presszókávét egy kisebb tálba öntjük, amiben könnyen tudjuk megmártani a babapiskótákat is. Keverjük bele a rumot, de el is hagyhatjuk. A babapiskótákat épphogy csak megforgatjuk a kávéban, semmiképpen sem hagyjuk ázni benne. Így tegyünk 20 db-ot egy 23x34 cm-es formába, szorosan egymás mellé.
  • Terítsük rá rá a krém felét, és egyenletesen simítsuk el. Rakosgassuk a tetejére a maradék babapiskótát kávéba mártva. Majd terítsük el rajta a maradék krémet. Minimum 4 órára tegyük hűtőbe, de ideális esetben előző nap készítsük el és csak másnap szeleteljük. Tálalás előtt hintsük meg alaposan cukrozatlan kakaóporral.
Szerző: Wichmann Anna
Alapanyag ár: 2500 Ft
Recept kategória: Desszert
Konyha: Olasz
Kulcsszó: klasszikus süti, olasz desszert, tiramisu

Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!

Hozzászólás írása

Recipe Rating




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .