A könnyű, csábító tiramisu sokunk kedvence. Készítsd el a bevált receptem alapján, és garantáltan a család kedvence lesz! Így készül a legfinomabb tiramisu recept.
Hozzávalók
6dbtojássárgája
15dkgcukor
50dkgmascarpone
5dlhabtejszín
3,5dlpresszókávé
3evőkanálrum(vagy amarettó, marsala)
40dbbabapiskóta
3evőkanálkakaópor(cukrozatlan)
Elkészítés
Essünk túl a nehezén. Azzal kezdünk, hogy vizet forralunk egy lábosban, amire ráfér a keverőtálunk úgy, hogy nem ér bele a vízbe. A tojások sárgáját üssük egyesével egy nagy keverőtálba, szórjuk bele a cukrot és a gőz felett kézirobotgéppel verjük 8-10 percen át, amíg sűrű és halvány krémet kapunk.
A keményre vert tojásba keverjük bele a hideg mascarponét, ami visszahűti a krémet. A tejszínből kemény habot verünk, vigyázva, hogy ne dolgozzuk túl és ne csapódjon ki a vaj. Két részletben forgassuk óvatosan a krémbe, hogy szép laza legyen.
A presszókávét egy kisebb tálba öntjük, amiben könnyen tudjuk megmártani a babapiskótákat is. Keverjük bele a rumot, de el is hagyhatjuk. A babapiskótákat épphogy csak megforgatjuk a kávéban, semmiképpen sem hagyjuk ázni benne. Így tegyünk 20 db-ot egy 23x34 cm-es formába, szorosan egymás mellé.
Terítsük rá rá a krém felét, és egyenletesen simítsuk el. Rakosgassuk a tetejére a maradék babapiskótát kávéba mártva. Majd terítsük el rajta a maradék krémet. Minimum 4 órára tegyük hűtőbe, de ideális esetben előző nap készítsük el és csak másnap szeleteljük. Tálalás előtt hintsük meg alaposan cukrozatlan kakaóporral.
Szerző: Wichmann Anna
Alapanyag ár: 2500 Ft
Recept kategória: Desszert
Konyha: Olasz
Kulcsszó: klasszikus süti, olasz desszert, tiramisu