Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Marokkói csirkenyárs, tzatziki mártással

Egy igazi nyári fogás, ami minden kerti sütögetés sztárja lehet. A mártás és a pita már csak a ráadás.

Marokkói csirkéhez

2 dl görög joghurt
1 teáskanál füstölt paprika
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál fokhagymapor vagy 2 gerezd fokhagyma
1/2 kezeletlen citrom reszelt héja
só és frissen őrölt bors
60 dkg csirkemellfilé

A joghurtot a fűszerekkel egy tálban kikeverjük. A húst kockákra szeleteljük és beleforgatjuk a pácba. Minimum 30 percet de akár egy egész éjszakát pácoljuk. Majd tűzzük fel nyásra és parázs felett vagy serpenyőben forgatva süssük 10 perc alatt készre.

Tzatziki mártáshoz
1 kígyóuborka
2 dl görög joghurt
1/2 kezeletlen citrom reszelt héja és leve
8 dkg feta sajt
2 ág kapor levele
1 teáskanál fokhagymapor vagy 2 gerezd fokhagyma
só és frissen őrölt bors

Az uborkát daraboljuk egy késes robotgépbe és adjuk hozzá a többi alapanyagot. Aprítsuk teljesen finomra, mártás állagúra. Tálalásnál csepegtessünk rá olívaolajat is. A hússal és pitával tálaljuk.

Még nincsenek hozzászólások.

Te mit gondolsz?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.