30 db
32 dkg finomliszt
22,5 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 ek vanília kivonat vagy bármi, amit használsz duplán mérve
késhegynyi só
Vajat habosra keverem, majd hozzáadom a porcukrot, vaníliát és a sót. Alaposan kidolgozom az egészet, hogy habos és könnyű legyen. A lisztet rászitálom és egy lapáttal összeforgatom. Nem szabad túl dolgozni, csak anyira kell macerálni, hogy egyenletes tészta legyen.
Lehet azonnal tovább dolgozni vele, de én lefedve hűtőbe teszem egy fél órára. Sütőpapíron, vagy lisztes deszkán hengert formázok belőle, amit folpackba csomagolva visszateszek a hűtőbe vagy mélyhűtőbe. Előbbiben 3 napot lehet tartani, utóbbiban 2 hónapot.
A hengert hűtőből kivéve (vagy felolvasztás után) 2 cm vastag szeletekre vágom és 180C°-on 20 perc alatt készre sütöm.
Pierre Hermé receptje alapján.
Szolgálati közleményként szeretném leszögezni, hogy előre időzített posztok várhatóak (pl. ez is az). Ezt azért mondom, hogy senki ne lepődjön meg, hogy a kommentre nem válaszolok, de posztolok bőszen újat.
Vélemény, hozzászólás?