Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Migliaccio a ricottás nápolyi süti ◾ KÖNNYŰ RECEPTEK

A migliaccio Nápolyból származik és nem más, mint egy egyszerű, könnyű sütemény, ami nálunk családi kedvenc. Olyasmi állagot képzelj, mint amilyen a rizskochnak, rizsfelfújtnak van, csak ez mellé könnyedebb, üdébb ízű is. A ricottát bátran lehet helyettesíteni a hazai túróval is. Nagyon vendégbarát a migliaccio, mert akár egy nappal előbb is meg lehet sütni. Másnap még finomabb lesz.

Hozzávalók egy 24 centis formához:

5 dl tej
3 dl víz
narancs és citromhéj
1 csipet só
18 dkg búzadara
3 egész tojás
20 dkg porcukor
2 tasak vaníliás cukor
5 dkg puha vaj
25 dkg ricotta vagy túró

Elkészítés:

1. A tejet és a vizet a narancs és citromhéjjal egy lábosban felforraljuk. Ha forr belekeverünk 1 csipet sót és a búzadarát. Kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik és megduzzadnak a búzadaraszemek. Levesszük a tűzről és félretesszük hűlni.

2. Ha már langyosra hűlt a sütőt 180 fokra* előmelegítjük és egy 24 centis sütőformát sütőpapírral kibélelünk. Egy keverőtálba felütjük a tojásokat és beleszórjuk a porcukrot, vaníliás cukrot. Kézi robotgéppel keverni kezdjük és amikor már habos és halványabb belekeverjük a vajat is. 2 perc keverés után belekeverjük a ricottát vagy túrót is. A grízt három részletben beleadagoljuk és simára keverjük. Az előkészített formába simítjuk és 60 perc alatt készre sütjük.

*Alsó-felső mód, nem légkeverés.

Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!
Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.

2 Responses
  • Mitzi von Küche
    április 30, 2020

    Szeretném tudni, hogy hány fokon és milyen módon kell sütni /légkeveréssel vagy anélkül/?

    • Annus
      május 1, 2020

      Helló, ahogy a bejegyzésben is szerepel 180 fokon kell sütni. Légkeverés nélkül, alsó-felső módban.

Te mit gondolsz?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .