A migliaccio egy Nápolyból származó túrós süti, ami nálunk családi kedvenc. Olyasmi állagot képzelj, mint amilyen a rizskochnak, rizsfelfújtnak van, csak ez mellé könnyedebb, üdébb ízű is.
Hozzávalók
5dltej
3dlvíz
narancs és citromhéj
1csipetsó
18dkgbúzadara(vagy rizsdara, kukoricadara)
3dbtojás
20dkgporcukor
2csomagvaníliás cukor
5dkgteavaj(puha)
25dkgricotta(vagy túró)
Elkészítés
A tejet és a vizet a narancs és citromhéjjal egy lábosban felforraljuk. Ha forr belekeverünk 1 csipet sót és a búzadarát. Kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik és megduzzadnak a búzadaraszemek. Levesszük a tűzről és félretesszük hűlni.
Ha már langyosra hűlt a sütőt 180 fokra, alsó-felső mód, légkeverés nélkül (160 fok légkeveréssel) előmelegítjük és egy 24 centis sütőformát sütőpapírral kibélelünk. Egy keverőtálba felütjük a tojásokat és beleszórjuk a porcukrot, vaníliás cukrot. Kézi robotgéppel keverni kezdjük és amikor már habos és halványabb belekeverjük a vajat is. 2 perc keverés után belekeverjük a ricottát vagy túrót is. A grízt három részletben beleadagoljuk és simára keverjük. Az előkészített formába simítjuk és 60 perc alatt készre sütjük.