A matcha teás palacsintatorta vékony zöldteás palacsintából készül, amelyeket friss tejszínhabbal rétegezünk. Ez az elegáns és frissítő torta elkápráztatja a vendégeket, amikor meglátják a gazdag zöld tortát.
Palacsintatorta recept
Nagyon szerettétek a korábban megosztott, hagyományos csúsztatott palacsintatorta receptemet. A matcha teás palacsintatorta egy sokkal vagányabb verzió a távol keletről. A zöld színt a matcha, a különleges, porrá őrölt japán zöldtea adja. Enyhén vaníliás fűszerezéssel és kevés mandulával lesz tökéletes a süti élmény.
Mi a matcha tea?
A matcha tea nem csak egy újabb trendi ital, a kávé helyettesítésére. Kiemelkedően magas az antioxidáns tartalma, ami számos jó hatással van a szervezetünkre. Nem csoda, hogy a teakultúrából beemelték a gasztronómiába is, és már nem csak italok készülnek belőle. Iszogatáshoz érdemes egy magasabb minőségű port felkutatni, de egy palacsintához tökéletes a középső ármezőnyből megvásárolható termék is.
Hogyan készül a palacsinta torta?
A legtöbb palacsintatorta úgy készül, hogy menet közben már töltjük is a kisült palacsintákat. Például mákkal, lekvárral, pudinggal vagy csokikrémmel. A matcha teás palacsintatorta készítésénél ez nem lehet opció akkor sem, ha sietni akarunk a készítéssel. A meleg palacsinta tönkretenné a tejszínhabot és elfolyna. Így szépen süssük ki az összeset és csak utána foglalkozzunk az összeállítással.
Asia Center
Hirdetés︱A videó elkészítését az AsiaCenter család- és állatbarát bevásárlóközpont támogatta, ahol a videóhoz szükséges delikát alapanyagot be tudtam szerezni. Az olyan különleges süti alapanyagokat, mint a matchapor itt szoktam megvásárolni. Remek áron kapható bourbon vaníliapor, amiből egyébként cukormentes is van és a mandulalapok is.
📖 Recept
Matcha teás palacsintatorta
Hozzávalók
A matcha teás palacsintához:
- 14 dkg finomliszt
- 3 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- ½ teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál matcha tea (1,5 dkg)
- 4 dl tej
- 3 db tojás
- 2,5 dkg teavaj (olvasztott)
Az összeállításhoz:
- 3 dl habtejszín
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 2 evőkanál porcukor
- 5 dkg hántolt mandula
Elkészítés
- Egy keverőtálba szitáljuk a lisztet. Beleszórjuk a cukrot, a sót, a sütőport és a matchapor. Egy habverővel keverjük el a száraz alapanyagokat. Majd fokozatos öntsük hozzá a tejet is, hogy csomómentesre tudjuk dolgozni. Amikor szép sima, felütjük hozzá egyesével a tojásokat is. Még a maradék tej előtt, belekeverjük az olvasztott vajat is. Végül felhígítjuk a maradék tejjel, majd egy sűrű szitán átszűrjük a tésztát, mert a teapor hajlamos csomósodni.
- Érdemes 15 percet pihentetni a sütés előtt a tésztát. Egy 22 centis tapadásmentes serpenyőt erős fokozaton felhevítünk, beleöntjük az első adagot, elterítjük és 1,5 percig sütjük. Átfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. Ugyanígy megsütjük az összeset.
- A habtejszínt egy kancsóba öntjük és kézi robotgéppel verni kezdjük. Amikor már duplájára nőtt ízesítjük vaníliával és a sima cukorral, majd kemény habbá verjük.
- Az összeállításhoz az első lapot egy kínáló tálra fektetjük, rákanalazunk 2 evőkanál habot és egy kenőkéssel szépen eloszlatjuk rajta. Pontosan ráillesztünk egy újabb palacsintát és így rétegezzük a habbal felváltva, amíg tartanak. A tetejét szórjuk meg extrán matchaporral. És mandulalapokkal, hogy egy kis ropogós élmény is legyen.
Nemzetközi receptek ide kattintva
Gyors receptek ide kattintva
Sütemények ide kattintva
Túrós receptek ide kattintva
Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!
Vélemény, hozzászólás?