A matcha teás palacsintatorta vékony zöldteás palacsintából készül, amelyeket friss tejszínhabbal rétegezünk. Ez az elegáns és frissítő torta elkápráztatja a vendégeket, amikor meglátják a gazdag zöld tortát.
Hozzávalók
A matcha teás palacsintához:
14dkgfinomliszt
3evőkanálcukor
1csipetsó
½teáskanálsütőpor
2evőkanálmatcha tea(1,5 dkg)
4dltej
3dbtojás
2,5dkgteavaj(olvasztott)
Az összeállításhoz:
3dlhabtejszín
1teáskanálvaníliás cukor
2evőkanálporcukor
5dkghántolt mandula
Elkészítés
Egy keverőtálba szitáljuk a lisztet. Beleszórjuk a cukrot, a sót, a sütőport és a matchapor. Egy habverővel keverjük el a száraz alapanyagokat. Majd fokozatos öntsük hozzá a tejet is, hogy csomómentesre tudjuk dolgozni. Amikor szép sima, felütjük hozzá egyesével a tojásokat is. Még a maradék tej előtt, belekeverjük az olvasztott vajat is. Végül felhígítjuk a maradék tejjel, majd egy sűrű szitán átszűrjük a tésztát, mert a teapor hajlamos csomósodni.
Érdemes 15 percet pihentetni a sütés előtt a tésztát. Egy 22 centis tapadásmentes serpenyőt erős fokozaton felhevítünk, beleöntjük az első adagot, elterítjük és 1,5 percig sütjük. Átfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. Ugyanígy megsütjük az összeset.
A habtejszínt egy kancsóba öntjük és kézi robotgéppel verni kezdjük. Amikor már duplájára nőtt ízesítjük vaníliával és a sima cukorral, majd kemény habbá verjük.
Az összeállításhoz az első lapot egy kínáló tálra fektetjük, rákanalazunk 2 evőkanál habot és egy kenőkéssel szépen eloszlatjuk rajta. Pontosan ráillesztünk egy újabb palacsintát és így rétegezzük a habbal felváltva, amíg tartanak. A tetejét szórjuk meg extrán matchaporral. És mandulalapokkal, hogy egy kis ropogós élmény is legyen.