VKF 4, avagy reggelizzünk együtt, Mammával!
Szeretem a reggelit, de azt be kell valljam, hogy mi 11-12 körül szoktunk reggelizni, aztán 2-3 között ebédelünk.
Életem során egyszer jártam Görögországba, de az 1 hét eléggé meghatározó volt. Rengeteg recepttel tértem vissza. Ott ismerkedtem meg ezzel a paradicsomos pirítóssal is. Amely csak annyiból állt, hogy a pirítóst, a fokhagyma helyett egy félbevágott paradicsommal dörgölték be.
Én ezt fejlesztettem tovább itthon, és azóta mindig így eszem.
Nekem ez egy luxus étel, bár egyáltalán nem költséges és hamar meg van. Nekem ez olyan, mint másnak a reggeli kávé (amit én nem szoktam inni). Családom kedvenc reggelije, ez a palacsinta.
2 szelet kenyér (lehetőleg magos)
1 paradicsom
1 gerezd fokhagyma
bors
5 dkg sajt (parenyicával a legfinomabb, de gyakorlatilag mindenféle sajttal szoktam enni)
A kenyereket félig megpirítom, majd kiveszem és gyorsan bedörzsölöm fokhagymával. Visszateszem és készre sütöm. Ettől a trükktől a fokhagyma sokkal aromásabb lesz.
A paradicsomot félbevágom és rákaparom a kenyerekre a belsejét. Néha megvajazom előtte, hogy ne áztassa el a kenyeret, a paradicsom, de többnyire ezt a lépést kihagyom. A lényeg az, hogy menjen rá a paradicsom, összes kocsonyás része. Egyet tekerek fölötte a borsörlővel és már eszem is némi sajttal körítve. Ma előre szeletelt ementáli jutott mellé.
Vélemény, hozzászólás?