Albert keksz
50 kg liszt, 7 kg étzsír, 14 kg cukoroldat, 3 kg porcukor, 0,4 kg
vanillincukor, 0,15 kg konyhasó, 0,15 kg borkősav, 0,30 kg
ammoniumkarbonát, 9 l víz, 20 g tonkabab. Az előírásban említett
cukoroldat úgy készül, hogy 100 kg kristálycukrot 36 l vízben feloldunk
és 40 kg keményítőszörpöt, valamint 0,2 kg borkősavat keverünk az
oldatba.
Háztartási keksz
100 kg liszt, 02,5 kg cukor, 12,5 kg étzsír, 1 kg tejpor, 0,5 kg
ammoniumkarbonát, 0,5 kg nátriumhidrogénkarbonát, 5 kg keményítőszörp,
szükséges mennyiségű ezzel kemény tésztát gyúrunk.
Azt hiszem, soha többet nem hozok haza a boltból kekszet.
Vélemény, hozzászólás?