A barackos csirkemell azzal indul, hogy őszibarackból főzünk egy mennyei pácot, amit többek között whiskyvel ízesítünk. A páctól lesz a barackos csirkemell igazán finom, mert sütés közben is körül öleli és karamellás mázként pirul rá. Mellé bazsalikomos-paradicsomos krumpli és egy gyors káposztás répasaláta készül. Soknak hangzik, de pik-pak el lehet készíteni és nagyon megéri, ígérem.
📖 Recept
Barackos csirkemell
Hozzávalók
- 80 dkg őszibarack
- 5 dkg teavaj
- 1 evőkanál méz
- ¼ póréhagyma (felkarikázva)
- 1 db fokhagymagerezd (vagy egy csipet fokhagymapor)
- 2 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál fehérborecet
- 2 evőkanál Whiskey
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 1 ág kakukkfű
- 4 szelet csirkemellfilé
- só és frissen őrölt bors
A BAZSALIKOMOS-PARADICSOMOS BURGONYÁHOZ:
- 1 kg újkrumpli
- 20 dkg koktélparadicsom
- 3 ág bazsalikom levelei (vagy 2 evőkanál pesto)
- 2 evőkanál étolaj (plusz a sütéshez)
- só és frissen őrölt bors
A KÁPOSZTÁS RÉPASALÁTÁHOZ:
- 2 db sárgarépa
- ¼ fej lilakáposzta
- 3 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál méz
- só
Elkészítés
- Az őszibarackokat meghámozzuk, kimagozzuk és cikkekre vágjuk. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, rászórjuk a barackokat, megcsorgatjuk a mézzel és kevergetve puhára pároljuk. Ekkor rászórjuk a hagymát, fokhagymát, ketchupot, fehérboreceet, whiskey-t, mustárt, kakukkfűvet, sót és borsot. Kevergetve 10 perc alatt sűrűre főzzük. Majd botmixerrel pürésítjük és hagyjuk kihűlni.
- A csirkemelleket az elkészült, kihűlt pácba forgatjuk és minimum egy fél órára a hűtőbe tesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A burgonyákat megtisztítva egy tepsire szórjuk. A paradicsomokat felezve rádobjuk, a bazsalikom leveleket ráaprítjuk, meglocsoljuk olajjal, sóval, borssal és alaposan összeforgatjuk. Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
- A répákat meghámozzuk és durvára reszeljük. A káposztát finoman legyaluljuk és egy tálba tesszük. Rácsorgatjuk a balzsamecetet, a mézet és alaposan összeforgatjuk. Végül megsózzuk és így hagyjuk állni tálalásig.
- Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és a pácolt húsokat oldalanként 4-4 perc alatt készre sütjük. A barackos sültet a burgonyával és az átkevert salátával tálaljuk.
Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!
Vélemény, hozzászólás?