Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Tojásos sült rizs recept ◾ GYORS VACSORA FŐZÉS

Egy kedves, ázsiai nagymamától tanultam, hogy az igazán finom pirított rizs titka bizony egy jó nagy evőkanál majonéz. Néztem nagy boci szemekkel, hogy majonéz??? A tojásos pirított rizshez?
Ez legalább akkora sokk volt, mint, amikor Vincenzo egy kis szójaszószt öntött a sugoba. Na, de én aztán mindenre nyitott vagyok, ami a konyhában történik, úgyhogy feladva a korábbi receptet kipróbáltam és te jó ég. Annyira finom lett, hogy legszívesebben nyitnék egy kis wokos helyet, ahol ez minden nap a menün lenne. Ha még sosem próbáltad, akkor itt az idő. Nem fogod elhinni, hogy ebből a pár alapanyagból milyen finom ételt lehet összeütni percek alatt.

Természetesen mehetne bele zöldség és hús is. Ez egy alaprecept csak, de mi mondjuk pont így szeretjük. Petrezselyem nem feltétlen kell rá. szerintem valami friss zöld kell. Ez lehet snidling, újhagyma vagy akár koriander is.

Hozzávalók 1 nagy adaghoz:
1 dkg vaj
1 gerezd fokhagyma
1 nagy evőkanál majonéz
25 dkg főtt rizs
1 tojás
1 csipet só
4 evőkanál szójaszósz
2 szál petrezselyem

Elkészítés:

1. A vajat egy serpenyőben felhevítjük. Közben a fokhagymát apróra vágjuk és a vajon 1-2 perc alatt átforrósítjuk. Addig a majonézt belekeverjük a rizsbe és a tojást 1 csipet sóval felverjük.
2. A rizst a serpenyőbe szedjük, 2-3 percig kevergetve pirítjuk, amíg átforrósodik és a majonéz szétolvad. Ekkor összehúzzuk egy helyre és meglocsoljuk a szójaszósszal. Forgassuk össze és újra kotorjuk a serpenyő egyik felébe. Öntsük mellé a tojást és süssünk rántottát belőle. Forgassuk össze a rizzsel és törjük kisebb darabokra. Végül aprítsunk a tetejére kevés petrezselymet.

Még nincsenek hozzászólások.

Te mit gondolsz?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..