Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Tejfölös krumplifőzelék recept ◾ HAGYOMÁNYOS MAGYAROS

A főzelékek között nehezen találok olyat, amit ne szeretnék, de a tejfölös krumplifőzelék mindenképpen a kedvenceim között szerepel. A gyomromnak igazi komfort étel, mert nem nehezít el és nem esem tőle kajakómába se. Ráadásul vacsoráig eszembe se jut az evés. Ilyen ételből, mint a krumplifőzelék, sokkal több kellene a világra.

Hozzávalók 6 személyre:

1 fej vöröshagyma
1 kis gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
1 teáskanál pirospaprika
1,75 kg krumpli (pucolva 1,5 kg kell)
1 evőkanál szárított majoránna
1 csipet kakukkfű
2-3 db babérlevél
3-4 teáskanál só
frissen őrölt bors
1 evőkanál cukor
5 dkg vaj
2 evőkanál fehérborecet

A habaráshoz:

3 dkg keményítő (2 evőkanál)
2 evőkanál víz
20 dkg tejföl

Elkészítés:

1. A lábost alacsony hőmérsékletre melegítjük. Addig meghámozunk egy hagymát és finomra aprítjuk. 1 kis darab fokhagymát is hozzávagdalunk, majd egy kevés olajra szórjuk és átkeverjük. Amíg egészen alacsony lángon pároljuk a hagymákat, van idő meghámozni a burgonyákat. Utána mindenképpen alaposan öblítsük le tiszta vízzel.
2. Ha megpárolódott a hagyma szórjuk meg a piros paprikával, amit forgassunk át alaposan az olajos hagymás alappal, majd öntsük fel fél liter vízzel. A krumplikat vágjuk karikára (vagy ízlés szerint kockázhatjuk is) és tegyük a lábosba. Annyi vizet öntsünk rá, ami éppen hogy nem lepi el, mert még jön bele a tejfölös habarás is. Fűszerezzük majorannával, kakukkfűvel, babérlevéllel, sóval, borssal és 1 kanál cukorral, hogy ellensúlyozza majd az ecetet. Keverjük kicsit át és lefedve kb. 30 perc alatt főzzük meg a krumplikat.
3. Ha már megpuhult, a habaráshoz a keményítőt keverjük simára pár kanál vízzel, forgassuk össze a tejföllel és a hőkiegyenlítéshez a főzelék levéből is keverjünk hozzá. Így már bátran visszaönthetjük a lábosba. Miután elkevertük, gazdagítsuk vajjal és ha elolvadt ízlés szerint egy kevés ecettel tegyük pikánssá.
Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.

Még nincsenek hozzászólások.

Te mit gondolsz?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .