Ez a puha almás süti egy igazi klasszikus, ami csodásan mutat minden desszert asztalon. Az évek alatt átesett egy kis ráncfelvarráson, ugyanis a vajat és a cukrot is felére csökkentettük a tésztában. Azt szeretem ebben a sütiben, hogy könnyű összeállítani a tésztáját és tele lehet pakolni jó sok gyümölccsel és lekvárral.
Mi az alma-baracklekvár párost szeretjük a legjobban, de nyugodtan kísérletezz körtével vagy más gyümölcsökkel és lekvárokkal is.
Lehet hozzá kristálycukrot is használni, de akkor tovább kell dolgozni a robotgéppel. Egészen addig, amíg a cukor felolvad a vajban. Ezért praktikusabb a porcukor, amit itthon szoktam darálni sima kristálycukorból. Így tutira nem csomós és az ára is kedvezőbb.
📖 Recept
Puha almás süti recept
Hozzávalók
- 20 dkg finomliszt (BL55)
- 1 teáskanál sütőpor (8 gramm)
- 1 csipet só
- 13 dkg teavaj (puha)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 14 dkg porcukor
- 2 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 5 evőkanál baracklekvár
- 4 db alma (pl.: Gála)
- ½ teáskanál őrölt fahéj
A tálaláshoz:
- 1 evőkanál porcukor
Elkészítés
- Egy 24 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk és a sütőt 180 fokra (alsó-felső sütés, légkeverés nélkül) előmelegítjük. A tésztához először a száraz alapanyagokat keverjük össze, azaz a lisztet, sütőport és a sót.
- A puha vajat krémesre keverjük egy keverőtálban. Jöhet hozzá a vaníliás cukor és a porcukor több részletben, hogy ne csapjon ki a tálból. Ha már szép habos jöhetnek a tojások. Egyszerre csak egyet adjunk hozzá, hogy szépen bele tudjuk dolgozni. A harmadik tojásnak elég csak a sárgája. Érdemes megállni és egy spatulával leszedni a tál oldalára kiment részeket.
- A lisztes keveréket több kisebb adagban beleszitáljuk, hogy laza és csomómentes tésztát kapjunk. Szedjük az előkészített tortaformába és simítsuk el a felületét. Kanalazzunk rá lekvárt gazdagon. Ha esetleg a lekvárod nagyon sűrű, melegítsd meg, hogy folyósabb legyen és könnyebben eloszlasd a tészta tetején.
- Most jöhetnek az almák, amiket egyesével meghámozunk, félbevágunk, kivájuk a magházukat és kivágjuk a csutka maradék részeit. Keresztben szeleteljük fel vékonyan a feleket. Tegyük őket a tésztára és alaposan nyomkodjuk bele, hogy 1 centire a besüllyedjen. A többi almát is ugyanígy pakoljuk rá, amíg tele lesz a forma.
- Hintsük meg kevés őrölt fahéjjal és a maradék lekvárt kanalazzuk a gyümölcsök tetejére. Így mehet az előmelegített sütőbe 70 percre sülni. Kihűlés után porcukorral meghintve tálaljuk.
Még több süti recept videók, ide kattintva.
Csirkemell videós receptek, ide kattintva.
Egyszerű receptek videóval, ide kattintva.
Gyors receptek videóval, ide kattintva.
Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!
Bagoly Adel
Megsütnem ezt a sütit de nem talalom hany fokon kell sütni. Elöre is köszönöm.
Bagoly Adel
Bocs,megtalaltam.180 fokon.
Kiss Györgyi
Kedves Anna!
Nagyon szeretem az oldaladat! Ezt a puha almás sütit a hétvégén megsütöm. Az alma a kedvencem!
Nagyon szeretném ha tudnál abban segíteni, van-e olyan recepted, hogy
TIROLI RÉTES.
Ezt a nagymamám csinálta de nem húzogatta a rétest, hanem valami más volt a tésztaja és almás-diós volt. Ugyanúg volt tekercsben mint a klasszikus rétes
Köszönöm szépen!
Annus
Jelenleg nincs még ilyen receptem fent, de köszönöm szépen az ötletet 😊
Annus
Örülök, hogy meglett 👌
Nagyné Timea
Nagyon finom lett! Nagyon köszönöm!
Annus
Jaj, de örülök neki 😊 Köszönöm szépen a visszajelzést.
Luca
Szia, nagyon ötletes recept, nekem légkeverésesben 45 perc alatt meglett 180 fokon.
Annus
Egyik sütihez sem használom a légkeverést, nem szeretem kiszárítani őket, de azon a módon természetesen gyorsabb. 😊🤗🥰