A migliaccio egy Nápolyból származó családi kedvenc süti. A migliaccio előnye, hogy nagyon egyszerű és könnyű sütemény. Olyasmi állagot képzelj, mint amilyen a rizskochnak, rizsfelfújtnak van, csak ez mellé könnyedebb, üdébb ízű is. Nagyon vendégbarát a migliaccio, mert akár egy nappal előbb is meg lehet sütni. Másnap még finomabb lesz.
Ricotta vagy túró?
A ricotta az autentikus alapanyag, ami tulajdonképpen nagyon hasonlít a magyar túróra, csak tejszínesebb, habosabb az állaga. Szerencsére már tartja a legtöbb nemzetközi bolthálózat és nem sokkal költségesebb, mint a túró. De szerencsére teljesen jó lesz simán hazai túróval elkészítve is.
Egyszerű gluténmentes süti
A receptben szereplő 18 dkg búzadarát nyugodtan lecserélheted rizs vagy kukoricadarára is. Mindkettővel nagyon finom lesz. Az Annuskám Facebook és Instagram oldalamra is sok visszajelzést kaptam, hogy elkészült a migliaccio gluténmentes változata, hol egyik, hol másik darára cserélve és mindig sikert aratott. Nem is csoda. Annyira gazdag ez a süti.
Hogyan készül a migliaccio?
Tulajdonképpen azért is hasonlít nagyon a rizskoch, rizsfelfújtra, mert itt is előbb főzünk egy tejbepapit, csak rizs helyett búzadarát. Aztán ezt lazítjuk le kihabosított tojáskrémmel. Csak ehhez mindösszesen egy tál, mert nem kell külön felverni a fehérjéket is. Uram bocsá' akár a lábosban is kihűtheted a tejbegrízt és bekeverheted a sütit, ha kevés helyed és időd van a sütéshez.
Egyébként a Rizskochot is feltöltöttem már videón nektek. Szerintem szuper a recept, nagyon kellemesen vaníliás lesz a pudingtól és könnyű a habtól. Itt találod meg.
📖 Recept
Migliaccio recept
Hozzávalók
- 5 dl tej
- 3 dl víz
- narancs és citromhéj
- 1 csipet só
- 18 dkg búzadara (vagy rizsdara, kukoricadara)
- 3 db tojás
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg teavaj (puha)
- 25 dkg ricotta (vagy túró)
Elkészítés
- A tejet és a vizet a narancs és citromhéjjal egy lábosban felforraljuk. Ha forr belekeverünk 1 csipet sót és a búzadarát. Kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik és megduzzadnak a búzadaraszemek. Levesszük a tűzről és félretesszük hűlni.
- Ha már langyosra hűlt a sütőt 180 fokra, alsó-felső mód, légkeverés nélkül (160 fok légkeveréssel) előmelegítjük és egy 24 centis sütőformát sütőpapírral kibélelünk. Egy keverőtálba felütjük a tojásokat és beleszórjuk a porcukrot, vaníliás cukrot. Kézi robotgéppel keverni kezdjük és amikor már habos és halványabb belekeverjük a vajat is. 2 perc keverés után belekeverjük a ricottát vagy túrót is. A grízt három részletben beleadagoljuk és simára keverjük. Az előkészített formába simítjuk és 60 perc alatt készre sütjük.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!
Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Mitzi von Küche
Szeretném tudni, hogy hány fokon és milyen módon kell sütni /légkeveréssel vagy anélkül/?
Annus
Helló, ahogy a bejegyzésben is szerepel 180 fokon kell sütni. Légkeverés nélkül, alsó-felső módban.
Éva
Annuskám!
Én ezt elkészítettem egy zömében olasz származású társaságnak, könnyekig hatódva kérték a receptjét!
Valóban mennyei... Köszönjük, h megosztottad... <3
Annus
Jaj, de örülök neki 😊 Köszönöm szépen a visszajelzést.
Ivacson Rita
Szia Annus
A Migliacio Ricottas Nápolyi sütihez lenne egy kérdésem kislányom tej tej férje és minden ami tejjel kapcsolatos érzékeny
Ricotta helyett mit tehetek bele mert a többi hozzávalót tudom úgy helyettesíteni
Koszonom
Annus
Kedves Rita, natúr tofuval tudod helyettesíteni, jó sok citrommal és vaníliával ízesítsd finomra és akkor szuper lesz. 👌