A gombaragu a szójaszósztól és a sűrített paradicsomtól lesz annyira intenzív ízű lesz, mintha órákig sütöttük volna lassú tűzön. Ráadásul kevés alapanyag kell hozzá, gyorsan elkészül és még diétás is. Ennél nem is kell több, ugye? A gombaragu szerencsére széles körben kedvelt, olcsó étel, így ideális karanténkonyha elem is.
Az ázsiai beütéstől nem kell tartani. A szójaszósz nem fogja uralni az ételt, csupán elmélyíti, gazdagítja az ételt. Finnyás, magyar konyhához szokott embereket is nyugodtan kínáljatok vele.
📖 Recept
Gombaragu diétásan
Hozzávalók
- 25 dkg csiperke gomba
- 3 evőkanál olaj
- 1-2 db újhagyma
- 1-2 fokhagymagerezd
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 4-5 evőkanál szójaszósz
- 3 dl tejföl (vagy vegánoknak kókusztejszín egy kevés citromlével)
- 1 csipet frissen őrölt bors
Tálaláshoz:
- Párolt rizs vagy tészta
Elkészítés
- Közepes hőfokon felhevítünk egy serpenyőt. A megtisztított gombákat felszeleteljük és 1 evőkanál olajon a felét rázogatva barnára pirítjuk. Ha elkészült félretesszük és újabb 1 evőkanál olajon lepirítjuk a maradékot is.
- Közben feldaraboljuk a hagymát és a fokhagymát is. A pirított gombát kiszedjük és 1 evőkanál olajon 2-3 percig sütjük a hagymákat. Jöhet hozzá a sűrített paradicsom is, amivel kicsit átkeverjük majd felöntjük a szójaszósszal. 1-2 percig kevergetjük, amíg mázszerűen besűrűsödik és visszaszedjük rá a gombákat. Forgassuk át, hogy minden szeletet bevonjon a fűszeres máz, majd keverjük bele a tejfölt is. Fűszerezzük kevés borssal és 4 -5 perc alatt főzzük készre. Végül tálaljuk a párolt rizzsel.
Ha nem vagy jártas a rizs elkészítésében, itt megnézheted, hogyan készítem:
Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!
zsuzsa
Annuskam! Lehetseges hogy valami kimaradt a filmbol? Peldaul a fozes ideje. Es mintha lattam volna egy pillanatra vajat is. Egyebkent nagyon tetszik minden amit eddig lattam es olvastam az oldaladon. Ezer koszonet erte.
Annus
Szia, nem használok bele vajat, csak olajat, mert elég nagy a hő és a vaj megégne. Amikor már benne van minden, mondom, hogy 4-5 perc a főzési idő. Nem maradt ki belőle se ez, se más alapanyag. A videó óta sokan elkészítették, azt többen említették, hogy kétszer ennyi tejfölt használtak hozzá, de ez ízlés kérdése, hogy van, aki úgy szereti. 🙂
zsuzsa
Kedves Annuskam, koszonom a gyors valaszt. Kezdodhet a fozes.