3dltejföl(vagy vegánoknak kókusztejszín egy kevés citromlével)
1csipetfrissen őrölt bors
Tálaláshoz:
Párolt rizs vagy tészta
Elkészítés
Közepes hőfokon felhevítünk egy serpenyőt. A megtisztított gombákat felszeleteljük és 1 evőkanál olajon a felét rázogatva barnára pirítjuk. Ha elkészült félretesszük és újabb 1 evőkanál olajon lepirítjuk a maradékot is.
Közben feldaraboljuk a hagymát és a fokhagymát is. A pirított gombát kiszedjük és 1 evőkanál olajon 2-3 percig sütjük a hagymákat. Jöhet hozzá a sűrített paradicsom is, amivel kicsit átkeverjük majd felöntjük a szójaszósszal. 1-2 percig kevergetjük, amíg mázszerűen besűrűsödik és visszaszedjük rá a gombákat. Forgassuk át, hogy minden szeletet bevonjon a fűszeres máz, majd keverjük bele a tejfölt is. Fűszerezzük kevés borssal és 4 -5 perc alatt főzzük készre. Végül tálaljuk a párolt rizzsel.