Mi lehet jobb ajándék, mint a saját magunk által készített finomság? A konyakos töltött bonbon receptben, az aszalt sárgabarackot konyakba áztatjuk és egy selymes csokikrémmel töltjük meg.
Alkoholos töltött bonbon recept
Az alkoholol lehet barackpálinka, rum, whisky, vagy az általam is használt konyak. Érdemes az adott gyümölcshöz és az ízlésünkhöz igazítani. A krémet is ízesíthetjük a megmaradt alkohollal, ízlés szerinti mennyiségben. Én 2-3 teáskanállal szoktam, de el is hagyhatod és a dupláját is teheted.
Töltött bonbon más gyümölccsel
Ugyanezt a receptet elkészítheted más aszalt gyümölcsökkel is. Például szilvából és fügéből is nagyon finom bonbon készíthető. Ha vegyesen készíted, akkor a csokoládékat is variálhatod, pl. a szilvásat tejcsokivan és a fügéset fehércsokival készítve, így szép, változatos bonbon dobozt tudsz majd ajándékba adni.
Asia Center
Hirdetés︱Az Asia Centerben mindent be lehet szerezni egy klassz Valentin napi meglepetéshez! Legyen szó sütési vagy főzési kellékekről, különleges csokoládékról, aszalt gyümölcsökről és italokról is. Számos üzletben találhatunk szuper ajándék ötleteket és különleges dekorációkat is.
📖 Recept
Konyakos töltött bonbon recept
Hozzávalók
A bonbonhoz:
- 10 dkg aszalt sárgabarack (puha, zamatos)
- 1 dl konyak
- 10 dkg étcsokoládé (65% feletti)
- ½ dl habtejszín
- 2 dkg teavaj
A bevonáshoz:
- 10 dkg étcsokoládé (65% feletti)
Elkészítés
- Az aszalt barackot egy kisebb lábosba szórjuk, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi és közepes erősségen felforraljuk. Csendes forrásban 5 percig főzzük, majd a szemeket egy pohárba szedjük.
- Felöntjük annyi alkohollal, ami szűken ellepi és 1 napig pihentetjük, hogy szépen átjárja az alkohol. A jól megduzzadtak a gyümölcsöket átszedjük egy szűrőbe, hogy kicsit megszáradjanak.
- A csokoládés töltelékhez feldaraboljuk a csoki táblát. Egy kisebb lábasban a tejszínt és a vajat felforrósítjuk. Ha már gőzölög beleszórjuk a csokoládét és simára keverjük. Vegyük le a tűzről, és ízlés szerint ízesíthetjük a megmaradt alkohollal is. Keverjük 2-3 percig, hogy teljesen sima legyen.
- Hagyjuk annyira kihűlni pár óra alatt, hogy tölteni tudjunk vele. Lehet gyorsítani a hűtőben, de 5 percenként át kell keverni, mert ha nagyon keményre köt, nehéz lesz tölteni. Egy habzsákot belenyomunk egy pohárba és visszahajtjuk rá. Átkeverjük a krémet és beleszedjük a habzsákba. Fél centi szélesen lenyisszantjuk a csúcsát és csavarással lezárjuk a végét.
- A barackon megkeressük az a lyukat, ahol a magot kivették és ide töltünk a krémből annyit, amennyit csak tudunk. Minél több van benne, annál jobb lesz a bonbon. Egyesével mindet megtöltjük.
- A bevonáshoz gőzfürdőt készítünk, annyi vízzel, hogy ne érjen a tál aljához. A csokoládét apróra daraboljuk és 2/3 - 1/3 részre osztjuk. A nagyobbik részt a tálba szórjuk és kevergetve megolvasztjuk.Leemeljük a lábasról, hozzászórjuk a maradékot és addig keverjük, amíg egynemű és szép sima lesz.
- Beledobunk egy gyümölcsöt és egy sima vagy mártóvilla segítségével átforgatjuk a csokiban. Emeljük ki és párszor kocogtassuk a tálhoz a villát, hogy a felesleges csoki lecsepegjen róla vissza a tálba. Így tegyük egy darab sütőpapírra.
- A többit ugyanígy, egyesével kimártjuk a temperált csokoládéban. 10-15 perc alatt megkötnek és ezzel el is készültek. Tároljuk hűvös, légmentes helyen. Maximum 10 napig.
Még több süti recept videók, ide kattintva.
Csirkemell videós receptek, ide kattintva.
Egyszerű receptek videóval, ide kattintva.
Gyors receptek videóval, ide kattintva.
Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!
Vélemény, hozzászólás?