Mi lehet jobb ajándék, mint a saját magunk által készített finomság? A konyakos töltött bonbon receptben, az aszalt sárgabarackot konyakba áztatjuk és egy selymes csokikrémmel töltjük meg.
Hozzávalók
A bonbonhoz:
10dkgaszalt sárgabarack(puha, zamatos)
1dlkonyak
10dkgétcsokoládé(65% feletti)
½dlhabtejszín
2dkgteavaj
A bevonáshoz:
10dkgétcsokoládé(65% feletti)
Elkészítés
Az aszalt barackot egy kisebb lábosba szórjuk, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi és közepes erősségen felforraljuk. Csendes forrásban 5 percig főzzük, majd a szemeket egy pohárba szedjük.
Felöntjük annyi alkohollal, ami szűken ellepi és 1 napig pihentetjük, hogy szépen átjárja az alkohol. A jól megduzzadtak a gyümölcsöket átszedjük egy szűrőbe, hogy kicsit megszáradjanak.
A csokoládés töltelékhez feldaraboljuk a csoki táblát. Egy kisebb lábasban a tejszínt és a vajat felforrósítjuk. Ha már gőzölög beleszórjuk a csokoládét és simára keverjük. Vegyük le a tűzről, és ízlés szerint ízesíthetjük a megmaradt alkohollal is. Keverjük 2-3 percig, hogy teljesen sima legyen.
Hagyjuk annyira kihűlni pár óra alatt, hogy tölteni tudjunk vele. Lehet gyorsítani a hűtőben, de 5 percenként át kell keverni, mert ha nagyon keményre köt, nehéz lesz tölteni. Egy habzsákot belenyomunk egy pohárba és visszahajtjuk rá. Átkeverjük a krémet és beleszedjük a habzsákba. Fél centi szélesen lenyisszantjuk a csúcsát és csavarással lezárjuk a végét.
A barackon megkeressük az a lyukat, ahol a magot kivették és ide töltünk a krémből annyit, amennyit csak tudunk. Minél több van benne, annál jobb lesz a bonbon. Egyesével mindet megtöltjük.
A bevonáshoz gőzfürdőt készítünk, annyi vízzel, hogy ne érjen a tál aljához. A csokoládét apróra daraboljuk és 2/3 - 1/3 részre osztjuk. A nagyobbik részt a tálba szórjuk és kevergetve megolvasztjuk.Leemeljük a lábasról, hozzászórjuk a maradékot és addig keverjük, amíg egynemű és szép sima lesz.
Beledobunk egy gyümölcsöt és egy sima vagy mártóvilla segítségével átforgatjuk a csokiban. Emeljük ki és párszor kocogtassuk a tálhoz a villát, hogy a felesleges csoki lecsepegjen róla vissza a tálba. Így tegyük egy darab sütőpapírra.
A többit ugyanígy, egyesével kimártjuk a temperált csokoládéban. 10-15 perc alatt megkötnek és ezzel el is készültek. Tároljuk hűvös, légmentes helyen. Maximum 10 napig.
Alapanyag ár: 2000 Ft
Recept kategória: Desszert
Konyha: Magyar
Kulcsszó: bonbon recept, csokoládé, töltött bonbon