A krémsajttól nagyon puha, omlós lesz a keksz állaga. A málnától pedig olyan intenzív ízt kap, hogy mindig emlékezni fogunk erre a kekszre. A málnát természetesen nyugodtan helyettesíthetjük más gyümölcsökkel pl. eperrel, de vágjuk kis darabokra felhasználás előtt.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 tasak Bourbon vaníliás cukor
1 csipet só
17 dkg puha vaj
10 dkg mascarpone sajt
15 dkg mirelit, gurulós málna
1. A sütőt előmelegítjük 180 C°-ra (gázsütő 4-es fokozat) és egy nagy tepsit (20 x 30 cm) kibélelünk sütőpapírral.
2. Egy nagy keverőtálba szitáljuk a lisztet, cukrokat és a sót, majd alaposan elvegyítjük. Beledolgozzuk a vajat és a mascarpone sajtot is annyira, hogy morzsalékos legyen a tészta. Ekkor hozzáadjuk a málnát (fagyottan!) és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Ne maradjanak benne fehér foltok a vajtól és a krémsajttól, viszont a málna, amennyire lehet maradjon egyben, ne olvadjon meg túlságosan a kezünktől.
3. Diónyi golyókat formáljunk belőle és tegyük őket az előkészített tepsire, egymástól 4-4 cm-re. Egy villával nyomjuk le a golyók tetejét annyira, hogy magas korongok legyenek. 18-20 perc alatt készre sütjük őket
/32 db/
zsuzsanna novak
Anna! 🙂 n. tetszik a recept és n. örülök, hogy itt vagy megint.
zsuzska
Annus
Szia Zsuzska! Köszönöm a kedves szavakat. Remélem kipróbálod, nagyon ízlett nálunk mindenkinek 🙂
Steindl Ildikó
Szia Annuska! Örülök, hogy Rád találtam , nagyon tetszik az oldal - receptek - és ahogy készíted ! Most épp a málnás kekszet készítem ! Erről is van videó? Nem találtam !
Annus
Köszönöm szépen! Örülök, hogy tetszenek a receptek. 😊🤗🥰 A málnás keksz egy nagyon régi receptem, ahhoz még nincs.