Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Málnás krémsajt keksz

Írta Posted on 2 Nincs címke 0

A krémsajttól nagyon puha, omlós lesz a keksz állaga. A málnától pedig olyan intenzív ízt kap, hogy mindig emlékezni fogunk erre a kekszre. A málnát természetesen nyugodtan helyettesíthetjük más gyümölcsökkel pl. eperrel, de vágjuk kis darabokra felhasználás előtt.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 tasak Bourbon vaníliás cukor
1 csipet só
17 dkg puha vaj
10 dkg mascarpone sajt
15 dkg mirelit, gurulós málna
1. A sütőt előmelegítjük 180 C°-ra (gázsütő 4-es fokozat) és egy nagy tepsit (20 x 30 cm) kibélelünk sütőpapírral.
2. Egy nagy keverőtálba szitáljuk a lisztet, cukrokat és a sót, majd alaposan elvegyítjük. Beledolgozzuk a vajat és a mascarpone sajtot is annyira, hogy morzsalékos legyen a tészta. Ekkor hozzáadjuk a málnát (fagyottan!) és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Ne maradjanak benne fehér foltok a vajtól és a krémsajttól, viszont a málna, amennyire lehet maradjon egyben, ne olvadjon meg túlságosan a kezünktől.
3. Diónyi golyókat formáljunk belőle és tegyük őket az előkészített tepsire, egymástól 4-4 cm-re. Egy villával nyomjuk le a golyók tetejét annyira, hogy magas korongok legyenek. 18-20 perc alatt készre sütjük őket
/32 db/

2 Responses
  • zsuzsanna novak
    március 22, 2017

    Anna! 🙂 n. tetszik a recept és n. örülök, hogy itt vagy megint.
    zsuzska

    • Annus
      április 3, 2017

      Szia Zsuzska! Köszönöm a kedves szavakat. Remélem kipróbálod, nagyon ízlett nálunk mindenkinek 🙂

Te mit gondolsz?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.