A szedres saláta tele van ízekkel, színekkel, egyszerűen nem lehet eleget készíteni belőle. A szedres saláta már csak a bazsalikomos-citromos öntet miatt is nagyon izgalmas darab. A laktató részről pedig a párolt hajdina gondoskodik, de ez akár el is hagyható vagy cserélhető másra is. Éljenek a nyári saláták!
Hozzávalók 2 személyre:
A hajdinához:
15 dkg pörkölt hajdina
3 dl víz
só és frissen őrölt bors
A bazsalikomos citromos öntethez:
4 evőkanál rizsecet vagy fehérborecet
8 evőkanál olívaolaj
3 ág bazsalikom levele
1/2 citrom leve
2 evőkanál agaveszirup
só és frissen őrölt bors
A saláta összeállításához:
5 dkg vegyes tépősaláta
5 dkg radicchio mix
1 sárgarépa meghámozva és vékony csíkokra vágva
1/8 lilakáposzta vékonyra gyalulva
1/2 avokádó
15 dkg szeder
A saláta elkészítése:
1. A hajdinát egy kis lábosba szórjuk, felöntjük 3 dl vízzel, sózzuk és lefedve puhára pároljuk.
2. Egy kancsóba mérjük az ecetet, olajat, sóval, borssal fűszerezzük, belefacsarjuk fél citrom levét és botmixerrel simára turmixoljuk.
3. A hajdinát két tálra szedjük. Mellé tépkedünk a salátából. rászeleteljük a répát és a lilakáposztát. Az avokádó felét vékony szeletekre vágva szétosztjuk a két tányér között. Végül megpakoljuk a radicchioval, szederrel és rácsorgatunk az öntetből.
Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!
Vélemény, hozzászólás?