Az egyszerű guacamole a mexikói konyha mindennapos étele. Megunhatatlan ez a vegán, avokádós vendégváró mártogatós.

Egyszerű guacamole recept

Előkészítési idő 15 perc
Elkészítési idő 20 perc
Adag 4
A guacamole egy gyors zöldséges mártogatós, ami a mexikói konyha mindennapos étele. Annyira gazdag és selymes, hogy egyszerűen megunhatatlan.

Hozzávalók

  • ½ db lila hagyma ((ízlés szerint lehet több))
  • ½ teáskanál
  • 5 db koktélparadicsom
  • 5 db avokádó
  • ¼ teáskanál frissen őrölt bors
  • 4 szál korianderzöld (vagy petrezselyemzöld)

Elkészítés 

  • A lilahagymát finomra aprítva egy tálkába szórjuk, 1 csipet sóval megszórjuk és összekeverjük. A koktélparadicsomokat kicsire felkockázzuk és a hagyma mellé söpörjük.
  • Az érett avokádót keresztben bevágjuk a magig körben. Kettévesszük egy csavarással és a magját kiemeljük. A héjából kanalazzuk ki a húsát egy keverőtálba. Ugyanígy haladjunk a többivel is, majd törjük össze őket krémesre egy villával.
  • Sózzuk, borsozzuk, szedjük hozzá a hagyma és a paradicsom nagy részét és keverjük össze. Aprítsuk finomra a koriander- vagy petrezselyemzöldet és ezt is forgassuk a krémhez. Kóstoljuk meg, hogy elég fűszeres-e és ha szükséges ízesítsük még.
  • Tálaljuk pár szelet avokádóval, a megmaradt paradicsommal, hagymával, zöldfűszer zöldjével és egy nagy tál nachos chipssel.
Szerző: Wichmann Anna
Alapanyag ár: 2000 Ft
Recept kategória: Előétel
Konyha: Mexikói
Kulcsszó: guacamole, vegán

Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!

Hozzászólás írása

Recipe Rating




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .