Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Burgonyás pogácsa recept ◾ HÁZI PÉKSÉG

Kb. 8 éve keresem a számomra tökéletes burgonyás pogácsa receptet. Keresés közben találtam egy csomó másfajta tökéletes pogácsa receptet (juhtúrós, sokmagos, tökmagos, sajtos), de ez nem akart sikerülni. Vagy túl tömör volt, vagy túl sok volt a burgonya, vagy kevés, mindig volt vele valami problémám. Aztán múlt hétvégén azt mondtam a családnak, hogy addig nem nyugszom, amíg ki nem kísérletezem a tökéletes arányokat. Ez 3 különböző tepsit jelentet, mire a 4. tökéletesen sikerült. Azóta már kétszer megsütöttem, mert a héten sajnálatos események folytán szükség volt vendégváróra.

Azt előre szeretném leszögezni, hogy nekem fontos, hogy érezzem a burgonya ízét és ne legyen tömör a pogácsa, továbbá foszlós legyen. Az fogjon ebbe bele, aki szintén ilyen pogácsát szeretne.

Hozzávalók 6-8 személyre:

30 dkg főtt, áttört burgonya
55 dkg liszt (nálam 2/3 rétes 1/3 finom)
25 dkg vaj vagy zsír
2 tojás sárgája (ha spórolunk akkor egy egész tojás)
8 gramm szárított élesztő, vagy 3 dkg friss élesztő
1 dl langyos tej
1 kockacukor vagy 1 teáskanál
2 evőkanál tejföl
4 teáskanál só (nincs rosszabb a sótlan pogácsánál)
reszelt sajt szórni

Elkészítés:

1. A burgonyát áttöröm, majd felfuttatom az élesztőt cukros tejben. Mire felfut a burgonya is meghül annyira, hogy bírni fogja a kezem. A burgonyára dobom a margarint, élesztős tejet, liszteket, sót, tojást, tejfölt. Veszek egy nagy levegőt, keresek valami jó rádió adót és elkezdem gyúrni a tésztát. Addig, amíg nem válik el az edényfalától és nem jelennek meg rajta az első hólyagok. Ekkor lefedem és egy aránylag huzat mentes helyre teszem egy fél órára kelni. Nem fog látványosan megnőni, mert ez egy elég nehéz tészta.

2. Majd fél óra elteltével enyhén lisztezett deszkára borítom és alaposan átgyúróm a tésztát, hogy kimenjen belőle az összes felesleges levegő. Kinyújtom téglalap alakra és háromba hajtogatom, 10 percet állni hagyom, nyújtom és újra hajtogatom. Mindezt 3-szor ismétlem.

KÉPEKBEN A HAJTOGATÁS

KINYÚJTVA

BALRÓL BEHAJTJUK A KÉTHARMADÁIG

JOBBRÓL RÁHAJTJUK TELJESEN

FENTRŐL LEHAJTJUK KÉTHARMADIG

VÉGÜL ALÁHAJTJUK A KILÓGÓ RÉSZT

3. Ekkor csak annyira nyújtom már ki, amilyen magas pogácsákat szeretnék (kb. 3 centi vastagra szoktam). Kb. 1/4-del fognak nőni felfele. A tészta tetejét bevagdosom egy éles késsel, majd kiszaggatom a pogácsákat. A maradékot összegyúróm, hajtom egyszer, és szaggatom. Egy nagy tepsibe sütőpapírt teszek/kivajazom és rápakolom a pogácsákat. Nem kell túl nagy távolságot tartani. Kb. 1-1 cm elég. Majd megkenem a tetejüket tejföllel/tojásfehérjével/tojássárgájával (ki mivel szereti) és végül sajttal szórom.
Beteszem a hideg sütőbe és 20 percig kelni hagyom. Majd 190-200 C°-on 45 percig sütöm. Nem jó alacsonyabb hőfokon sütni, mert akkor kiszárad a pogácsa és nem lesz finom zamatos és foszlós.

Tipp:
Ha valaki szereti az extra könnyű pogácsákat, akkor az tegyen pluszba 1 teáskanál szódabikarbónát vagy sütőport a lisztbe.

60 Responses
  • Eva
    március 24, 2007

    az a tutorial biztosan nem árthat:)

  • Ana
    március 24, 2007

    Ezt előre látva, a mai sütés közben fényképeztem. Most szép zsíros a gépem kívülről, de legalább egy pár embert biztos sikerül felvilágosítanom 🙂

  • t3v
    március 24, 2007

    Hát jó, ennek így, ebben a formában a közeljövőben adunk egy próbát (saccra szoktam összedobálni, de olyan lelkesen írod le az állagát :))) – bár erősen kételkedem, hogy 200 fokon 45 perc kellene neki. És vsz. zsírral az igazi, de abból csak libát tartok – szóval majd meglátjuk, beszámolok!

  • Ana
    március 24, 2007

    Én múlt hét szombattól a mai napig, összesen 7-szer sütöttem meg ezt így.
    Az én sütöm eléggé rozoga, nálam bizony kell a 45 perc és akkor még olyan hóka, mint a képen. De készséggel elhiszem, hogy más sütök jobban dolgoznak. Én mindig teszek bele valemennyi zsírt a margarin mellé, mert kell bele az íze nekem is. De kizárólag zsírral, nekem túl tömény.

  • pudingocska
    szeptember 26, 2007

    Ez a pogácsa egyszerűen tökéletes. Örök hála érte. Fantasztikus!

  • Móni
    október 11, 2007

    Kedves Ana. Kipróbáltam a recepted. Ízre nagyon jó lett, de mint az összes többi burgonyás pogi, ez is inkább oldalra dőlt minthogy felfelé nőlne sütés közben. Adj tanácsot a tiéd hogy lett olyan szép! Előre is köszi!

  • Ana
    október 14, 2007

    Pudingocska, szívesen.

    Móni, nekem akkor szokott eldőlni, ha túl sok az élesztő vagy a sütőpor a tésztában. Ennél a receptnél ez eleve kizárt. Nem tudom, hogy mi lelhette. Esetleg túl vastag a tészta, amit sütni kezdesz?

  • Csaba
    november 21, 2007

    Sziasztok!

    Megsütöttem!
    Pont úgy, ahogy le volt írva.
    Eszméletlen finomra sikerült.
    Nagyon köszönöm.

  • Ana
    november 24, 2007

    Szia, örülök, hogy neked is bevált.

  • Nándi
    december 22, 2007

    Hmmmm. most sütöm meg nemsokára a pogácsát, nagyon jól néz ki, biztos finom lesz. Köszi a receptet.
    Kellemes ünnepeket, boldog új évet!

  • Gyöngyi
    december 23, 2007

    Szia!
    Most készülök kipróbálni a receptet. Csak egy kérdésem van. Nem előmelegített sütőben kezded a sütést?
    Várom válaszod.
    Üdv Gyöngyi

  • Gyönygi
    december 23, 2007

    Elkészült és nagyon jó. Végül előmelegített sütőben sütöttem, ahogy mindent. Szép is jó is.
    Köszi Gyöngyi

  • Mama
    december 25, 2007

    Szia! Először is Boldog Karácsonyt mindenkinek!
    Nagyon finomra sikerült a pogácsám.
    Azzal kezdtem, hogy krumplis pogácsa néven keresgettem, és így találtam ide.
    Az irányadó a Te recepted volt, de most egész rendhagyó pogácsát készítettem. Egy kicsit sokra sikerült a krumplipüré az ünnepi töltött hús mellé, kidobni sajnáltam, és akkor villant az eszembe a pogácsa. Mivel az arányokat már nem tudtam pontosan kimérni, így még egy kis zsirt, két kanál búzadarát, két kanál teljes kiőrlésű lisztet két kanál tejfölt adtam hozzá. Hát mit mondjak, mióta kisült az első tepsivel, azóta kóstolgatom-)
    Köszönöm a receptet
    egy nagyi

  • Edit
    január 2, 2008

    Mivel helyettesíthetném a tejfölt? A gyerekek tejérzékenyek. Köszi előre a válaszod.

  • andi
    január 3, 2008

    nagyon finom az alakja nem nagyon sikerült de nagyon finom

  • mazsola
    január 10, 2008

    már mióta kerestem egy tökéletes receptet pogihoz. köszönöm!

  • Ana
    január 18, 2008

    Nándi köszönöm.
    Gyöngyi, én is előmelegített sütőben szoktam. Nekem ez kelt ételeknél magától értetődő.
    Nagyi, szívesen és örülök, hogy sikerült.
    Edit, én szójakészítménnyel szoktam.
    Andi, legközelebb biztosan szebb lesz. A pogácsa sütés is rutin kérdése.
    Mazsi, szívesen.

  • emszi
    január 23, 2008

    Szia!
    Már régóta kerestem az igazi krumplis pogi receptet,de sajna nekem nem ez az.Kezdve,hogy az egésznek megégett az alja.Nem sok ez a 45perc 190-200 fokon?Pedig nekem idő beállítós légkeveréses a sütőm.Másnapra ráadásul ki is száradt,s csak úgy lehetett megenni,ha megmikróztuk.

  • Ana
    január 23, 2008

    Nem a recept hibája, ha elégeted a pogácsát. Egy túl sütött pogácsa nem másnap, hanem már 4-6 óra múlva is kőkemény.
    A sűtök nem óraművek, így előfordul, hogy amit nálad 190 C°-nak jelez, az én gyártmányomban nem 190C°, hanem 220, vagy 170. De nem a receptemet mentegetem, mert az több, mint 50 barátomnál/gasztrobloggernél/olvasónál bevált. Csak fel hívom a figyelmed arra, hogy sütni nem lehet automatikusan.

  • emszi
    január 24, 2008

    Igazad van,nem lehet automatikusan sütni.Már megtanulhattam volna,nem szabad szó szerint venni amit a recepteken írnak

  • kezdőszakácsnő
    január 24, 2008

    Szeretném megsütni hétvégére a receptedet,de nekem nem egyértelmű minden.A margarint olvasztva kell beletenni?A hozzávalók sorrendje tetszőleges,vagy kötött?Kb.mennyi ideig kell gyúrni,mert nem tudom mi az a hólyag a pogácsán?S mi az hogy már csak egyszer hajtogatod a maradékot?Elő kell melegíteni a sütőt?Bocs,ha ostobák a kérdések,nincs nagymama akitől megtanulhattam volna…

  • Ana
    január 26, 2008

    Akkor lehetne, ha ugyanazt a sütőt, lisztet használnád, amit a recept írója.

    Kezdőszakácsnő, hajaj. A margarint dehogy olvasztva. A hozzávalókat nem árt ebben a sorrendben hozzáadni, ha valóban kezdő vagy.
    A hólyag nem a pogácsán, hanem a nyers tésztán jelenik meg dagasztás közben. Akkor, amikor már sikerült annyi levegőt beledolgoznod, amennyit kell. Vagyis, ahogy gyúrod, megjelenik egy két hólyag, ami kipukkad.
    Hajtogatásról:
    http://hedonism.freeblog.hu/archives/2007/03/24/Pogacsa_hajtogato_tutorial__leiras/
    A sütőt mindig elő kell melegíteni, ha kelt tésztáról van szó.

  • emszi
    január 27, 2008

    Ha te ezt így gondolod,akkor nem vagy tisztában bizonyos fizikai-kémiai folyamatokkal,összefüggésekkel,alapfogalmakkal.ugyanis 190-200fok az a te sütődben,az én sütőmben,a lewgmárkásabb sütőben és a legócskább sütőben is 19-200fok.!5perc pedig Honoluluban és Budapesten is 45perc.Ha azt írtad volna,hogy a gázsütő 5-ös fokozatán kell kb.ennyi ideig sütni,akkor igazad lenne.De te KONKRÉTAN kiírtad az időt és a hőfokot,ergo a recept téves.És hogy több mint 50embernek bevált?Akkor legyek én a kivétel.S ha nem bírod a kritikát,ne írj ilyen blogot!

  • Ana
    január 27, 2008

    Remélem most már sokkal jobb napod lesz. Egészségedre.

  • pudingocska
    január 31, 2008

    Hát emszi, nagyon nem értek veled egyet.
    1. Nekem spec két sütőm van, és néha ugyanazt a sütit, ugyanazon a hőfokon sütöm, és a kisebben hamarabb elkészül. És akkor még nem beszéltem arról, hogy melyik sütő mennyire egyenletesen süt/vagy nem.
    2. A légkeveréses sütőknél mind a hőfokból, mind az időből vissza kell számolni a nem légkeveréses sütőkhözt képest, mert számít a légkeverés.
    3. Amikor sütök valamit, akkor azért rá szoktam nézni időnként, hogy mi a helyzet vele, pláne, ha elsőre sütöm, mert lehet, hogy nem minden a nagy könyv szerint alakul.

    4.Én Hedonism receptjeiért hálás vagyok. Örük annak, hogy van olyan rendes, hogy közzé teszi őket, annak ellenére, hogy egyesek konkrétan jól meg is mondják neki, hogy mit csináljon, meg mit ne.
    Igen, lehet ás érdemes is jelezni, ha valami valakinek nem stimmel, mert abból lehet tanulni. Mert kritizálni és sokféleképpen lehet.

  • Zsuzsa
    február 5, 2008

    Kedves Ana!

    Remélem, nem veszed szívedre Emszi epés megjegyzéseit, mert szerintem tipikus magyar betegségben szenved: mindenki hibás csak ő nem.
    Én már számos receptedet kipróbáltam, kezdve a kókusz kockával, majd több sütit és húsos receptet, valamennyi remekül sikerült, neked köszönhetően bezsebeltem a dícséreteket is. Én csak megköszönni tudom a neten nyújtott segítségedet.
    Zsuzsa

  • 73499
    március 3, 2008

    Sziasztok!

    A hétvégén én is megsütöttem ezt a csodát, szerintem simán cukrászdai minőségű. Köszönet érte!

    Nálam 200C-os légkeveréses sütőben kb. 25 perc alatt szép színes lett a teteje és még másnap is puha, maradéktalanul élvezhető.

    Egyébként még két azonos márkájú sütő sem süt azonos hőfokon, bár az eltérés tényleg csak 10-20 fok lehet szerintem. Így senkinek sem érdemes vakon követni a receptek utasítását, ezek csupán tájékoztató jellegűek.

  • george67
    március 14, 2008

    Sziasztok!

    Már itthon vagyok majdnem egy éve és a takarítás mellett egy kis sütéssel is ki akartam segíteni a nejemet, mert a lányaink is nagyon szeretik a pogácsát.
    Szóval találtam ezt a receptet és nagyon megtetszett. Van egy jó robotgépünk ami elbír a nehezebb tésztákkal is, így azzal gyúrtam meg. Én használtam sütőport is.
    ANA azt írtra, hogy nem fog nagyon megkelni, mert nehéz a tészta. Hát nem tudom, nekem szépen megket, duplájára és a hajtogatásól szép réteges, foszlós lett. Annyira megnőtt, hogy el is dőltek egy kicsit és a sütőlemezre éppen, hogy elfért a fenti tésztamennyiség. Emiatt egy kicsit össze is nőttek.
    nagyon finom lett és gondolom, hogy a burgonyatartalom miatt másnap és harmadnap is fogyasztható volt.
    Már többször is megsütöttem a családnak. Kösz a receptet!

  • Ada
    március 16, 2008

    Drága Anám!

    Ma végre én is bátorságot merítettem, és feles óráimban megalkottam ezt a rég kinézett pogidat.
    Egyöntetű sikert arattam vele, olyan sok kerekedett ebből az adagból, hogy alig győztem őket a sütőbe rakni. 😀

    Köszönöm, hogy ilyen lelkesen főzöl!

  • Ági
    március 20, 2008

    sziasztok!
    szemezek ezzel a recepttel, de !!!
    most vettünk egy új sütőt, légkeveréses, sajnos még nem volt időm kitapaszutalni, hogy mit hogyan kell vele sütni, de sokan mondták már hogy kevesebb hőfokon kell rajta ha a légkeveréses részt használom, látom csillu77 200 fokon sütötte 25 percig. na most a kérdésem csak annyi, hogy uyge azért be kell melegíteni előre a sütőt???bocs ha nagyon gáz a kérdés…köszi

  • Ana
    március 22, 2008

    Köszönöm a védelmet, köszönöm a dícséretet, köszönöm a visszajelzéseket és gratulálok a finom a pogácsákhoz mindenkinek. 🙂

    Ági, kelteknél alapvetően jó előmelegíteni, de ha elhagyod sem történik katasztrófa.

  • vimizo
    július 7, 2008

    A Te burgonyás pogácsád most már az én burgonyás pogácsám is!
    Köszönöm! Köszönjük :o)
    Középsőm különösen!!!

  • HÉVA
    augusztus 29, 2008

    Szia Ana!Én még senkinek nem írtam se jót se rosszat,ill.egyszer,de az illető nem méltatott válaszra,pedig csak kérdeztem.DE!!!Elképesztőnek tartom némelyek nagyképűségét,hozzá nem értését,és azt a mérhetetlen önbizalmat amivel rendelkeznek.Emszinek ettől ugyanolyan napja volt mint az összes többi.Biztos vagyok benne, hogy ő saját magától sokkal jobban szenved(mégha nincs is tudatában)mint te akibe belemart.Egyébként maximálisan egyetértek a sütők változatos hőfokaival.Ugye tudjuk az sem mindegy,hogy tél van,vagy nyár,a sütő körül milyen a levegő hőmérséklete,mintahogy nagyban befolyásolja az élesztő működését és a tészta állagát bár sokan nem tudják,a tengerszint feletti magasság,páratartalom,stb.Nem az észt osztogatom,de a helyiek segítségével(én 3-4000m-es hegyek közt lakom)én is rájöttem ilyen dolgokra, és mégis hálás vagyok annak aki veszi rá a fáradságot,hogy receptjeit,tapasztalatait megossza másokkal.Szerintem folytasd ,ahogy eddig.Üdvözlettel HÉVA

  • Spanci
    augusztus 30, 2008

    Most találtam a receptre. Holnap megcsinálom, bár kicsit aggódok, mert egy elég rossz sütővel rendelkezem. Majd beszámolok, remélem sikerülni fog 🙂

  • Zoéka
    október 6, 2008

    Én most állok neki a poginak! A párom szerintem az egekig magasztal érte… Bár, neki mindegy mi, csak süti avagy pogi legyen a neve az ételnek! Köszönöm a receptet! 🙂

  • Ana
    november 9, 2008

    vimizo, nagyon szívesen.
    Héva, köszönöm a kedves szavakat. Sajnos csak most találtam meg a kommentedet.
    Spanci, na hogy sikerült?
    Zoéka, nagyon szívesen.

  • 113518
    január 8, 2009

    Ehhez a recepthez én is kedvet kaptam, mert igaz, hogy nem tudok sütni, de a férjem nagyon szereti a pogácsát. Sajnos az íze nagyon finom lett, de valamiért nem lett ilyen magas és sajnos az alja is kemény volt (kicsit túl pirult) és előbb mint ahogyan a pogi elkészült voltna, de legalább is a végére kemény lett. Hol lehet a baj?

  • Ana
    január 15, 2009

    az élesztővel baj volt, nem tudott rendesen megkelni, ettől maradt alacsony, kemény és száraz, a sütő miatt. Valószínűleg nem arányosan oszlik el a meleg (gázos, ugye?) és az alját pirítja, a tetejét viszont nem rendesen süti, hanem szárítja. Így a nedvességtartalmát gyorsabban veszíti el, mint, hogy átsülne.
    Ez nem a te hibád. Kellene pár cserepet tenni a sütő aljába (ha tényleg gázos) és némi vizet amikor sütöd a pogácsát, hogy gőzben legyen.

  • misibea
    január 18, 2009

    Kedves Ana!
    Hála a magasságos Égnek, rátaláltam a Te receptedre, s azonnal, első próbálkozásra, első krumplis pogácsám tökéletesre sikerült! Mindent szóról szóra, pontról pontra követtem receptedben, csak áldani tudlak. Imádok sütögetni, szoktam új recepteket keresni, nagyon szeretek kísérletezni, mindeközben bizony, rengeteg kudarc is ér. De ez a recept igazán kiváló, nagyon köszönöm!!! Most pedig az egész honlapodat elolvasom, gratulálok!!! Szakácskönyvet kellene kiadnod, annyira élvezetes a stílusod is, öröm olvasni is és öröm dolgozni is Veled! Aláírás: egy rajongód! 🙂

  • Várterész Dóra
    január 22, 2009

    Nagyon Köszönöm !!!

    Gyönyörűséges, és mennyei finom !!!
    Szuper jó minőségű hólyagos a tészta, egy élmény volt dolgozni vele.
    A hajtogatás nagyon jót tett neki.

    Üdv Dóri

  • Ana
    január 28, 2009

    Misibea, Dóra, köszönöm a visszajelzést. Örülök, hogy sikerült a receptáratokat gazdagítanom. Minden jót!

  • Renáta
    május 2, 2009

    Szia Ana!
    Remélem folytatni fogod a gasztroblogod. Szerintem még mindig elég nagy a látogatottságod, pedig kb. egy éve nem írtál már.
    Én mindenestre sokat sütöttem tőled, és várom a folytatást! 🙂

  • Tóthné H.Zsuzsa
    augusztus 20, 2009

    Köszi a pogi receptet.Megsütöttem nagyon jó.Nekem is van sok jó receptem,sokat is sütök.Ismerősöknek is,főleg sós-édes aprókat.Illetve a joghurtós túrós gyümölcstorta receptem a leg-keresettebb.De én eddig csak olajban sütött burg.pogit szoktam
    néha néha sütni.Legjobban minden féle kelt tészta készités áll hozzám a legközelebb.Zsuzsi

  • Andi
    február 15, 2010

    Fogalmam sincs írtam e már kommentet, de amióta rátaláltam erre a receptre csak ezt a fajta pogit csinálom és isteni finom! Köszönet érte 😀

  • Ana
    május 22, 2010

    Renáta, eljött a nap. Ennyi kihagyás után is jó a látogatottságom, ezzel nincs gond. Google szeret engem.
    Zsuzsa, szívesen.
    Andi, köszönöm a visszajelzést.

  • Andrea
    szeptember 24, 2010

    Kedves Ana!
    Az otthoni sütőmben nem tudok sütni, de most, hogy vettünk a telekre egy kis kemencét, élvezem, hogy tudok sütni.
    Kemencénél nem lehet hőfokot szabályozni, így gyakran ránéztem.
    Tökéletesre sikeredett, csak egy picit sós lett!
    Persze én voltam a hülye, mert én finomítatlan, adalékmentes kősót használok. Tudnom kellett volna, hogy kevesebbet kell beletenni.
    Annyira finom lett, hogy azon melegen hárman majdnem az összeset felfaltuk. Legközelebb dupla mennyiségből készítem majd, hogy másnapra is maradjon.
    Kemencében sütve szerintem még sokkal finomabb, mert a parázs még hozzátesz valamit az ízéhez.
    Nálam a magassága a duplája lett. Igaz, 20 perc helyett kb 35 percig kelt, mert meg kellett várni, míg leég a tűz.
    Köszi.

  • Ana
    szeptember 24, 2010

    Andrea, nagyon köszönöm a visszajelzést! Örülök, hogy bevált neked is. Egy kemencéről régóta álmodom már én is.

  • Viki
    november 1, 2010

    Ó, igen!!! Már nagyon vártam egy jó pogi receptet! Köszönöm!!! 🙂 Imádom az oldalt, egyszerűen FANTASZTIKUS!!

  • Jutka
    december 3, 2010

    Kedves Anna!
    Kicsit nehezen tudom a hszeket olvasni ezzel a beállítással.
    Lesz szándékod ezen kicsit javítani a kedvemért?
    Jók a receptek,sok sikert a munkádhoz!
    Üdvözlettel: Jutka

  • Ana
    január 7, 2011

    [Viki](#10935130): köszönöm szépen!

    [Jutka](#11006683): így elég nehéz javítani, mert nem tudom mivel van probléma. Nálam remekül olvasható minden.
    Milyen böngészőt használsz és miért nem látod a kommenteket jól?

  • alma
    január 8, 2011

    Köszönöm a receptet, mert így sikerült végre a tuti pogácsám! Már több van mögöttem az éveim számában, mint előttem, de végre ezt is sikerült megoldani!
    Nagyon köszönöm a jó receptet!

  • Ildikó
    január 15, 2011

    Szia! megsütöttem a pogácsát, isteni finom lett. Igaz a sót kicsit bőven mértem és sós lett a tészta, de dagasztás közben korrigáltam liszttel és egy kis zsírral. Köszönet a receptért, az eddigi legfinomabb krumplis pogácsa, amit ettem/készítettem, meg is tartom a repertoárban.

  • Kataka
    január 23, 2011

    Kedves Ana!

    Ma reggel azzal az ihlettel ébredtem, hogy pogácsát fogok sütni. Az interneten böngésztem, és úgy akadtam rá a receptedre. Gyorsan el is készítettem, és meg kell hagyni nem mindennapi pogácsa ez. Gratulálok. Csak egyetlen kérdésem lenne, hogy te mekkorára szoktad sütni a pogikat, mert nekem egy picit az alja és a teteje is túlpirult, viszont a közepe csak így sült át rendesen. Válaszodat előre is köszönöm. Mégegyszer gratulálok!

  • Ana
    január 31, 2011

    [alma](#11073711): nagyon örülök a sikerednek. Köszönöm a visszajelzést!

    [Ildikó](#11089651): köszönöm szépen, örülök, hogy ízlik.

    [Kataka](#11104428): 4 cm átmérő és 3 cm magasra szoktam újabban, de elég sok méretben próbáltam már és nem volt ilyen gond. A hőmérsékletet vedd lejjebb szerintem. Lehet, hogy túlpörög a sütőd.

  • xebeche
    április 10, 2011

    Szuper lett! Viszont nem gondoltam volna, hogy a 20 perc pihentetés ennyit számít, az első tömör, de okés lett, a pihentetett valami elképesztően lágy, omlós, ízes.
    Tejérzékenyeknek (már ha csak tehénre), én nem is tettem bele tejfölt, hanem bivalytejet, egy kicsivel többet, mint 1 dl, ez jó zsíros, uh simán pótolja a tejfelt.

  • Eudana
    augusztus 10, 2011

    Kedves Ana!

    Nagyon szépen köszönöm ezt a receptet és a túrógombócodat is! Sose tudtam még igazán finom, omlós pogácsát sütni az eddigi gombócaim pedig inkább betontörésre voltak alkalmasak. De ezekkel a receptekkel mindez már a múlt. Azóta is csak dicsérnek és dicsérnek itthon:)
    Szóval még egyszer nagyon szépen köszönöm!

  • ati65
    augusztus 20, 2011

    [emszi](#2445655): nem a recept hibája hogy ennyit nem tudsz hogy a 200 fok a légkeverésben 160 fok!!! tehát a te légkeveréses 190 fokod a simában már kb 230foknak felet meg így ne csodálkozz hogy megégetted a pogácsát . de van egy nagyszerű leírás a tűzhelyedhez használat előtt illene kicsit olvasgatni de ha ez nem megy kérdezd a szomszéd asszonyt persze csak akkor ha nem a tanyán laksz és 15kmre senki nincs a környéken :-)))))

  • Picuri88
    május 16, 2012

    Szia Ana!

    A kommentek és a recept alapján úgy döntöttem, hogy megpróbálkozok ezzel a recepttel, mert a férjem imádja a krumplis pogit. A bökkenő csak az, hogy idáig soha nem sikerült egyetlen sós süteményem sem 🙁 Édes süteményből bármit megsütök, de sós sütit nem tudok sütni, úgyhogy nagyon kíváncsi leszek a végeredményre! :)Kérlek szorítsatok! 🙂

  • nightelf
    július 12, 2012

    Én az extra sütőporos verziót készítettem, és hihetetlenül foszlós, finom és omlós lett! Eddig sohasem hajtogattam a tésztát, de mostantól ez elmaradhatatlan lesz. Köszi a receptet!

  • […] és megsütöttem a sajtosat. A tepertős pogácsa már fent van itt, és a legeslegkedvencebb burgonyás pogácsa is elérhető ide kattintva. Na, de a sajtos pogácsa. Nekem az vált be, ha a hajtogatásnál rétegzem bele a sajtot és nem […]

Te mit gondolsz?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .