Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Áfonyás muffin

Írta Posted on 0 Nincs címke 0

Nem véletlen, hogy ekkora sikere lett a muffinoknak. Igazán nem kell azon aggódni, hogy feljön, nem jön? Csinos lesz vagy ronda? Szinte elronthatatlan, ha van egy bevált receptünk hozzá, mint amilyen ez is.

Hozzávalók 12 db-hoz:
10 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
2 tojás
15 dkg natúr joghurt
1 csipet só
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
25 dkg finomliszt
15 dkg áfonya + 5 dkg a díszítéshez

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és egy muffintepsi mélyedéseibe kapszlikat teszünk.

2. A vajat és a porcukrot összekeverjük. Beleütjük a tojásokat és kézi robotgéppel habosra keverjük. A joghurtot hozzákanalazzuk és tovább keverjük. Beleszórjuk a sót, a sütőport, szódabikarbónát, lisztet és alaposan kidolgozzuk a tésztát. A 15 dkg áfonyát óvatosan beleforgatjuk.

3. A tésztát az előkészített muffinkapszlikba adagoljuk, tetejüket 1-1 szem áfonyával díszítjük és az előmelegített sütőbe téve 15-18 perc alatt készre sütjük.

Még nincsenek hozzászólások.

Te mit gondolsz?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.